Μενού
  • Α-
  • Α+

«Μας είπατε γελώντας ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Ποιος σας πιστεύει; Ποιος δεν ξέρει σε αυτή την αίθουσα ότι θα μεσολαβήσουν οι εκλογές μέχρι την 1η Ιανουαρίου; Γιατί κάθε δεύτερη ημέρα ανακοινώνετε υποψηφίους; Μαζέψτε τους βουλευτές σας», είπε στη δευτερολογία του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Διαβάστε ακόμη: Τσίπρας: Η ομιλία Μητσοτάκη είναι case study πώς να κάνει κανείς το άσπρο μαύρο

«Δεν ντρέπεστε που έρχεστε πάλι να εξαπατήσετε τον ελληνικό λαό;» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι ελάχιστοι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις. «Ισχυριστήκατε ότι θα ξεπαγώσουν οι συντάξεις από το 2023. Αυξήσεις όμως θα δουν μόνο ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι» είπε και σχολίασε πως τις αυξήσεις «τρώνε» το κόστος της ενέργειας και οι αυξήσεις στα είδη βασικής κατανάλωσης.

Για τις αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση στα εργασιακά ο κ. Τσίπρας σχολίασε: «ντυθήκατε ΚΚΕ σήμερα. Μας είπατε ότι δώσατε μια πολύ μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού σήμερα και ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Η αγοραστική δύναμη του μέσου μισθού μερικής απασχόλησης έχει μειωθεί 28%. Με το που αναλάβατε, καταργήσατε την αιτιολογημένη απόλυση. Καταργήσατε το οκτάωρο, τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας. Όταν όλη η Ευρώπη θεσπίζει τεκμήριο υπέρ της εργασίας για τους εργαζόμενους σε πλατφόρμες, εσείς νομοθετήσατε το ακριβώς αντίθετο. 5% επί των ημερών σας μειώθηκε η εργασία. Όταν επί των ημερών μας μειώθηκε κατά 10% μας λέγατε ότι καταστρέφουμε τη χώρα. Ξέρετε πόσοι είναι οι άνεργοι στη χώρα; 919.236 είναι οι άνεργοι στη χώρα. Είμαστε για να πανηγυρίζουμε; Εμείς δεσμευόμαστε ότι όλα όσα ξηλώσατε από την αρχή της θητείας, θα επανατοποθετηθούν».

«Το βασικό πρόβλημα χθες δεν ήταν τα άδεια καθίσματα, ήταν ο εκπρόσωπος του Μακρόν που σας στηλίτευσετε ότι έχετε φέρει σε αυτή τη δεινή θέση μια ευρωπαϊκή χώρα στο θέμα της ελευθεροτυπίας. Απαντήσατε κραδαίνοντας στο ευρωκοινοβούλιο τα πρωτοσέλιδα της Αυγής και της Δημοκρατίας, όπως έκανε και ο Όρμπαν. Συγγχαρητήρια κ. Μητσοτάκη που κυκλοφορεί ακόμη στα περίπτερα η Αυγή. Αντιστοίχως και ο εκδότης της Δημοκρατίας πρέπει να σας ευχαριστεί που δεν τον βάλατε στη φυλακή, όπως και ο εκδότης του Documento» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Αναφερόμενος στη Novartis είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι αμετανόητος: «Ο κ. Γεωργιάδης είπε μια συγγνώμη, εσείς τίποτα, δεν είπατε μια συγγνώμη. Εγώ δεν είπα ότι κάποιος είναι ένοχος πριν αποδειχτεί η ενοχή του. Έλεγα μακάρι να βγει αθώος. Εσείς τους είπατε συμμορίτες, υπόκοσμο. Το ίδιο κάνετε τώρα για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Μυαλό δεν βάλατε. Μέχρι να αποδειχθεί ένοχος, είναι αθώος ο Παπαγγελόπουλος, η δικαιοσύνη θα κρίνει, όχι εσείς. Είστε σοβαρός; Είστε πρωθυπουργός. Κρατήστε μια στάση ευθύνης». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA