ΠΟΛΙΤΙΚΗ
09/08/2022 22:10

Αλλαγές στην ΕΥΠ: Στο ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ενισχύει την διαφάνεια

Δημοσιεύτηκε από την κυβέρνηση η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις αλλαγές στην ΕΥΠ για τις πρώτες αλλαγές που γίνονται στην ΕΥΠ. Προβλέπει μεταξύ άλλων δικλίδες ασφαλείας σε ό,τι αφορά τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Αλλαγές στην ΕΥΠ: Στο ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ενισχύει την διαφάνεια
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την οποία είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ενισχύσει την διαφάνεια στην ΕΥΠ δημοσίευσε σε ΦΕΚ η κυβέρνηση. Μετά τον σάλο των παρακολουθήσεων, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για αλλαγές στην ΕΥΠ κάτι που έγινε πράξη το βράδυ της Τρίτης.

Διαβάστε ακόμη: ΑΔΑΕ για υποκλοπή στον Ανδρουλάκη: «Υπάρχουν ήδη τα πρώτα ευρήματα»

Μεταξύ άλλων η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε σήμερα Τρίτη 9/8 επαναφέρει τους δύο εισαγγελείς στην εποπτεία της ΕΥΠ (την οποία έχει καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018) και καθιερώνει για πρώτη φορά ακρόαση του Διοικητή της ΕΥΠ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η ΠΝΠ προβλέπει επιπλέον δικλίδες ασφαλείας σε ό,τι αφορά τις νόμιμες επισυνδέσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

«Αυτό πρέπει να γίνει και θα γίνει αμέσως με ΠΝΠ» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η επισύνδεση στο κινητό του κ. Ανδρουλάκη, παρότι έγιναν όλα νόμιμα, ήταν λάθος. Όπως είπε, μάλιστα, χαρακτηριστικά «ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα ποτέ».

Διαβάστε εδώ την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΥΠ ΒΟΥΛΗ ΦΕΚ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ