ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10/08/2022 15:00

Λοβέρδος για την απαλλαγή του από την υπόθεση Novartis: «Αλήθεια και δίκαιο αήττητοι εχθροί της συκοφαντίας»

«Σε αυτή την βδελυρή υπόθεση της σκευωρίας Novartis είχα πάντοτε με το μέρος μου και την αλήθεια και το δίκαιο», αναφέρει ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά την ομόφωνη απαλλαγή του από την υπόθεση της Novartis

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Λοβέρδος για την απαλλαγή του από την υπόθεση Novartis: «Αλήθεια και δίκαιο αήττητοι εχθροί της συκοφαντίας»
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αισθάνεται δικαίωση μετά την ομόφωνη απαλλαγή του από την κατηγορία της δωροληψίας στην υπόθεση Novartis. Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του τονίζει: «Ημέρα δικαίωσης, ημέρα νίκης, ημέρα χαράς. Προσωπική δικαίωση αλλά και, ας μου επιτραπεί, νίκη της Δημοκρατίας εναντίον εκείνων που την υπονόμευαν. Η αλήθεια και το δίκαιο είναι αήττητοι αντίπαλοι της αδικίας και της συκοφαντίας. Είναι όμως και οι πιο πολύτιμοι σύμμαχοι εκείνου που βάλλεται αδίκως».

Διαβάστε ακόμη: Κωνσταντίνος Μπογδάνος για τη διαγραφή του από Τζήμερο, Κρανιδιώτη: Με την Αφροδίτη Λατινοπούλου δυνατά

Και συνεχίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος: «Σε αυτή την βδελυρή υπόθεση της σκευωρίας Novartis είχα πάντοτε με το μέρος μου και την αλήθεια και το δίκαιο. Η «Δικαιοσύνη βλέπει και στα σκοτάδια» και ο μεγεθυντικός φακός της ανέδειξε όλη την αλήθεια. Επιχειρήθηκε έως την τελευταία στιγμή με τρόπο αδίστακτο η πολιτική, η ηθική και η προσωπική μου εξόντωση. Δεν τα κατάφεραν. Το βούλευμα της 9ης Αυγούστου 2022 αποκαθιστά μία τεράστια αδικία. Ένα είναι το μήνυμα προς όσους επιχείρησαν να κλονίσουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ».

Video Loading...

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος απαλλάχθηκε από την κατηγορία της δωροληψίας για την υπόθεση της Novartis με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών. Οι δικαστές, υιοθετώντας και την πρόταση της εισαγγελέως πρωτοδικών Μαρίας Κάψου, η οποία ζητούσε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου, έκλεισαν και τον τελευταίο φάκελο για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που μπήκαν στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2018 από την τότε εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Το σκεπτικό της απαλλαγής

Στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου σημειώνεται ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να στηριχτεί δημόσια στο ακροατήριο η κατηγορία σε βάρος του κ. Λοβέρδου για την αξιόποινη πράξη της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ' εξακολούθηση, που φέρεται να είχε τελεστεί στην Αθήνα το χρονικό διάστημα από 1.4.2011 έως 17.5.2012. Και συγκεκριμένα, ότι δεν προκύπτει ποινική του ευθύνη για την υπερτιμολόγηση φαρμάκων της Novartis.

Οι δικαστές αξιολογώντας και τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης» σημειώνουν ότι αυτές είναι αόριστες, καθώς δεν συμπεριλαμβάνουν συγκεκριμένα περιστατικά, τόπο, χρόνο, λοιπές περιστάσεις δωροληψίας, ούτε προσδιορίζεται το ακριβές ποσό αυτής. Επιπλέον, οι ίδιοι, δεν ήταν ούτε αυτόπτες, ούτε αυτήκοοι μάρτυρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ NOVARTIS
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ