Μενού
  • Α-
  • Α+

Ευθεία επίθεση, προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας με το που ανέβηκε στο βήμα για την πρωτολογία του, έπειτα από την ομιλία του πρωθυπουργού. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την αρχή επανειλημμένα να του απαντήσει ο πρωθυπουργό «ποιος είναι ο λόγος Εθνικής ασφάλειας που επικαλείστε για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη». Μάλιστα φρόντισε να το συνοδεύσει μιλώντας απευθείας στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας πως «Σας δίνω τον λόγο να μου απαντήσετε. Σταματάω τώρα την ομιλία μου για να μου απαντήσετε».

Διαβάστε ακόμη: Live streaming από τη Βουλή: Η «μάχη» των πολιτικών αρχηγών για τις παρακολουθήσεις και την ΕΥΠ

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε επίσης πως ήταν εντολή του πρωθυπουργού να παρακολουθηθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, ώστε να ελέγχει και όσα γίνονται στο ΠΑΣΟΚ, και να ωφεληθεί ώστε να υπάρξει συνεργασία σε ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές. «Με εντολή σας παρακολουθούνταν ο Ανδρουλάκης, θέλατε να ελέγξετε το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Δεν έρχεστε εδώ ως τιμητής αλλά ως υπόλογος για ένα βαρύτατο θεσμικό παράπτωμα. Ο λαός μας λέει φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Εδώ όμως δεν θα φοβηθεί κανείς. Γιατί είστε κατηγορούμενος για θεσμική εκτροπή και υπονόμευση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Το να μιλάτε εσείς για ανηθικότητα ενώ είστε υπόλογος και κατηγορούμενος για παρακολούθηση πολιτικών σας αντιπάλων. Δεν είναι ένα πολιτικό σφάλμα, είναι αξιόποινη πράξη, όταν οι παρακολουθήσεις αφορούν παραβίαση απορρήτου των επικοινωνιών εκλεγμένου αντιπροσώπου του ελληνικού λαού και ακόμη περισσότερο δεν νοείται καμία επίκληση νομιμότητας ή νομιμοφάνειας όταν αφορά εκλεγμένο αρχηγό πολιτικού κόμματος» συνέχισε. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Συνεχίζοντας μάλιστα σε πολύ υψηλούς τόνους ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Είναι δυνατόν να ισχυρίζεστε ότι μπορεί ο πρωθυπουργός να παρακολουθεί για λόγους εθνικής ασφάλειας; Ποιος θα τον κρίνει τον λόγο αυτό; Ο ίδιος μαζί με τους στενούς του συνεργάτες του; Είστε νομικά πολιτικά και ηθικά υποχρεωμένος να αφήσετε τα μισόλογα και να δώσετε εξηγήσεις. Έχετε υποχρέωση να εξηγήσετε ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας που σας οδήγησε να παρακολουθήσετε το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Δώστε μία απάντηση. Ποιος ήταν ο λόγος, ήταν πράκτορας, είναι κατάσκοπος, είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα;». Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό για «Θράσος και δειλία γιατί δεν αναλαμβάνετε την πολιτική ευθύνη. Δεν φταίω εγώ φταίει ο ανηψιός μου, ούτε παιδιά δημοτικού δεν το κάνουν αυτό».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Αίτημα για πρόωρες εκλογές

Για μία ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε θέμα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. «Αυτό που ζούμε είναι εκτροπή και δεν πρέπει να το αφήσουμε να το περάσει έτσι. Στο κράτος δικαίου, η απαλλαγή της χώρας από τη σήψη πρέπει να αποτελεί κοινό τόπο για κάθε βουλευτή και πολίτη, όπου και αν ανήκει. Όπως και η εξασφάλιση της ιδιωτικότητας των επικοινωνιών. Να αντισταθούμε στο ψέμα, στις λογικές του μεγάλου αδελφού και στη δολοφονία χαρακτήρων» είπε και συνέχισε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό πως: «Εχετε δύο επιλογές. Η πρώτη είναι η παραίτηση και η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία άμεσα . Και η δεύτερη η καθεστωτική με συγκάλυψη, τοξικότητα, λάσπη, διχασμό και κινήσεις πανικού που θα κάνουν ακόμη μεγαλύτερη ζημιά. Σας ενθαρρύνω να πράξετε το πρώτο. Παραιτηθείτε και δώστε τη δυνατότητα στους Ελληνες να αποφασίσουν. Μην βυθίσετε άλλο τη χώρα σε κλίμα ζόφου και ανωμαλίας. Σε ότι μας αφορά, πιστεύουμε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον ανυπεράσπιστο θεσμικό αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη, για να απαλλαγεί η χώρα από το τοξικό νέφος του ψέματος».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις παρακολουθήσεις αλλά και τις λειτουργίες της ΕΥΠ ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «είπατε στον κ. Κοντολέοντα να λέτε ψέματα, και να λέτε πως δεν έχει καμία ανάμιξη η ΕΥΠ, όταν έσκασε το σκάνδαλο. Εν αγνοία σας και αυτό; Το έκανε ο ανιψιός σας και δεν το ξέρατε; Δηλαδή δεν κυβερνούσατε εσείς, κυβερνούσε ο ανιψιός σας κι εσείς προεδρεύατε, αυτό μας λέτε. Όταν νομοθετήσατε να μην ενημερώνεται ο πολίτης για την παρακολούθησή του, δε γνωρίζατε τι ακριβώς νομοθετούσατε; Ε δεν ήσασταν εσείς πρωθυπουργός εάν δεν ξέρατε, άλλος κυβερνούσε».

Είπε επίσης πως «μόνο που δε λογαριάσετε πως στην δημοκρατία δεν είναι κανείς υπεράνω του Συντάγματος και των νόμων. Να δώσετε απαντήσεις στα ζητήματα που σας τέθηκαν. Αλλά να δώσετε απάντηση και σε αυτό που απασχολεί τον κάθε δημοκρατικό άνθρωπο. Ότι δηλαδή, εάν παρακολουθείτε ένας ευρωβουλευτής τότε ποιος μπορεί να κοιμάται ήσυχος; Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ είπε πως κανείς δεν εξαιρείται, και ήρθατε εδώ για να το επιβεβαιώσετε και να ανεβάσετε και τους τόνους». Σε αυτό το σημείο ανέβηκε η ένταση καθώς υπήρχαν φωνές από βουλευτές της ΝΔ, με τον Τσίπρα να λέει “δε ντρέπεστε να λέτε για κανόνες όταν παρακολουθείτε τους πολιτικούς σας αντιπάλους»;

«Με τη στάση σας κύριοι βουλευτές της ΝΔ εάν αυτό το σκάνδαλο θα καταγραφεί σαν σκάνδαλο του κ. Μητσοτάκη προσωπικά ή της ΝΔ συνολικά. Δική σας η απόφαση» είπε απευθυνόμενος προς τα έδρανα της ΝΔ. «Δεν υπάρχει κανείς που θα μπορούσε να πειστεί από μια δική σας διαβεβαίωση, που δεν τη δώσατε κιόλας. Η μόνη σοβαρή απάντηση στο ερώτημα για τις παρακολουθήσεις, είναι η υιοθέτηση της πρότασής μας να καταργηθεί το να απαγορεύεται στην ΑΑΔΕ η γνωστοποίηση της άρσης απόρρητο σε αυτόν στον οποίον γίνεται. Εάν το αρνηθείτε επιβεβαιώνετε πως η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη είναι η κορυφή του καθεστωτικού παγόβουνου, το οποίο έχει την υπογραφή σας».

«Σαν τις ακρίδες στο δημόσιο χρήμα»

«Για τη σατανική σύμπτωση των παρακολουθήσεων επισήμως και από την ΕΥΠ και διαδοχικά από το παράνομο λογισμικό Predator, γνωρίζετε κάτι; Ή είναι και αυτό διαβολική σύμπτωση; Κ. Μητσοτάκη, πολλές περίεργες διαβολικές συμπτώσεις έχουν μαζευτεί στη δύσοσμη υπόθεση.  Και επειδή απαντήσεις δεν θα δώσετε, έχω υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό και στο όνομα της δημοκρατικής ευθύνης, στο όνομα του Συντάγματος και της Δημοκρατίας να δώσω εγώ τις απαντήσεις.

Επί 3,5 χρόνια κ. Μητσοτάκη χτίζετε ένα καθεστώς με κάθε μέσο για να διατηρηθείτε στην εξουσία. Γίνατε πρωθυπουργός με υπόσχεση αριστείας αξιοκρατίας και διαφάνειας. Και τελικά δημιουργήσατε και διευθύνετε ένα καθεστώς νεποτισμού, σήψης, εκφυλισμού που όμοιό του δεν έχει ξαναδει η μεταπολιτευτική Ελλάδα. Δεν είναι μόνο οι παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών σας αντιπάλων, είναι ένα πλέγμα ενεργειών που επιβεβαιώνει την καθεστωτική αντίληψη και την πρωτοφανή σας αλαζονεία.

Με το που αναλάβατε στο όνομα του επιτελικού κράτους πήρατε υπό τον έλεγχό σας ΕΥΠ, ΕΡΤ και γραμματεία Ενημέρωσης. Αλλάξατε το νόμο στην ΕΥΠ για να βάλετε τον εκλεκτό σας και στην ΕΡΤ τον διευθυντή του γραφείου τύπου σας. Μοιράσατε αφειδώς δημόσιο χρήμα για να ελέγξετε την ενημέρωση. Δεν σας έφταναν τα δώρα στους ιδιοκτήτες μεγάλων καναλιών, προχωρήσατε και στη λίστα Πέτσα και άλλες λίστες ντροπής που δεν μπορούν να σταθούν σε καμία φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Μοιράσατε δημόσιο χρήμα σε εφημερίδες και σάιτς με μόνο κριτήριο την ευνοϊκή για την κυβέρνηση γραμμή ενημέρωσης. Και εξαπολύσατε πογκρόμ σε όσους δημοσιογράφους δεν πειθάρχησαν. Ολα αυτά οδήγησαν τη χώρα στη ντροπιαστική κατάταξη, στην 108η θέση σε όλο τον κόσμο για την ποιότητα της ενημέρωσης. Εσείς που ομνύατε στη φιλελεύθερη δημοκρατία και την αξιοκρατία κάνατε το κράτος κομματικό και οικογενειακό λάφυρο. Σχεδόν διπλασιάσατε τις θέσεις μετακλητών, διορίζετε 50 μετακλητούς το μήνα.

Ορμίσατε σαν τις ακρίδες στο δημόσιο χρήμα. Σε ενάμισι χρόνο με πρόσχημα την πανδημία δαπανήσατε 7,5 δις. Σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς. Ακόμα και σε εταιρίες που συστάθηκαν λίγο πριν την ανάληψη του έργου.

Στήσατε το μεγάλο πάρτι για τα γαλάζια γκόλντεν μπόις που δίνουν υπέρογκα μπόνους στον εαυτό τους, ενώ οι οικογένειες δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα.

Ο μεγάλος σας στόχος ήταν πάντα τα 30 δις. Του Ταμείου Ανάκαμψης. Να τα δώσετε κατά το δοκούν, χωρίς να δίνετε λογαριασμό. Για αυτό απορρίψατε την πρότασή μου για σύσταση διακομματικής επιτροπής που θα ελέγχει την κατανομή πόρων και τη χρηστή διαχείριση. Είστε αλλεργικός σε κάθε έλεγχο, γιατί η πρωτοφανής μιντιακή στήριξή σας έχει δημιουργήσει την ψευδαίσθηση παντελούς απουσίας πολιτικού κόστους. Είχατε την αίσθηση ότι θα είστε ανέλεγκτος εις το διηνεκές» ανέφρε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA