Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ επισκίασε συθέμελα την ειδησεογραφία τις τελευταίες δώδεκα ώρες με αποτέλεσμα η πολιτική επικαιρότητα να «κάτσει» ειδησεογραφικά.  Παρόλα αυτά κι επειδή αύριο ξεκινάει η ΔΕΘ και η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα σκεπάσει εκ νέου τα πάντα, ρώτησα πότε θα έχουμε μια τελική τοποθέτησή του για το θέμα του εκλογικό νόμου. Η απάντηση που έλαβα αρμοδίως ήταν πως θα μάθουμε τα πάντα για το θέμα την Κυριακή. Προφανώς το θέμα θα τεθεί σε μια από τις πρώτες δυο - τρεις πρώτες ερωτήσεις, οπότε συντονιστείτε από νωρίς. Θα ομολογήσω πως παρά το ότι πάνω από 5-6 υπουργοί με τους οποίους έχω μιλήσει με έχουν διαβεβαιώσει πως οι εισηγήσεις τους είναι υπέρ της αλλαγής, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του ακόμη κι από τους πιο στενούς του συνεργάτες.

Διαβάστε ακόμη: Οικονόμου για εκλογικό νόμο: «Στη ΔΕΘ θα κλείσει το θέμα ο πρωθυπουργός»

Τα χάπενινγκς στην Θεσσαλονίκη 

Η χαρά του πολιτικού συντάκτη είναι κάθε χρόνο η ΔΕΘ. Μπορεί να μην έχει πια τις εξαλλοσύνες του παρελθόντος κρατάει όμως μια σειρά από τελετουργίες και χάπενινγκς. Σε ό,τι αφορά στον πρωθυπουργό έχει προγραμματιστεί ένας καφές με γαλάζια στελέχη στην εμβληματική πλατεία Αριστοτέλους, ενώ το κόμμα για πρώτη φορά θα στήσει περίπτερο στην ίδια πλατεία προκειμένου να επικοινωνήσει το κυβερνητικό έργο. Το βράδυ ο πρωθυπουργός θα περάσει από την καθιερωμένη δεξίωση στο electra palace όπου θα τον περιμένουν οι δημοσιογράφοι, ενώ αμέσως μετά η ΟΝΝΕΔ διοργανώνει ποτό στο Ark, από όπου αναμένεται να δώσει το παρών ο πρωθυπουργός. 

Μπασκετόφιλοι, παλιόφιλοι 

Στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται ήδη ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, που ως Θεσσαλονικιός δεν χάνει ποτέ τα εγκαίνια της Εκθεσης. Χθες συναντήθηκε με τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη με το μενού της συζήτησης να περιλαμβάνει το μουσείο ολοκαυτώματος στην πόλη και την πορεία υλοποίησής του, τη ζώνη καινοτομίας, ThessInTec και τα έργα υποδομής, ενώ η κουβέντα πήγε και στην αγαπημένη ομάδα και των δυο, τον Αρη Θεσσαλονίκης, παράγοντας του οποίου υπήρξε για χρόνια ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο νέος Βασιλιάς και η Ελλάδα 

Για το νέο Βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας Κάρολο η σχέση με την Ελλάδα είναι γνωστή. Πολλές οι επισκέψεις του, κυρίως στο Αγιο Ορος, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια είχε έρθει σε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Είμαι περίεργος να δω αν θα συνεχίσει τη σχέση αυτή τώρα που αναλαμβάνει τα βασιλικά του καθήκοντα. Να υπενθυμίσω πως η μητέρα του, Ελισάβετ, είχε επισκεφτεί την Ελλάδα με τον σύζυγό της Φίλιππο τη δεκαετία το 1950, ούσα Πριγκίπισσα. Εκτοτε, στα 64 χρόνια της θητείας της, δεν την επισκέφτηκε ποτέ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA