Μενού
  • Α-
  • Α+

Ξεφεύγουν επικίνδυνα τα πράγματα στην Τουρκία σε σχέση με το κλίμα, που καλλιεργείται καθημερινά εις βάρος της χώρας μας. Οι πολεμικές απειλές εκτοξεύονται πλέον συντονισμένα από όλο το φάσμα του τουρκικού πολιτικού συστήματος και αυτό σίγουρα δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ασφαλώς και τον τόνο τον έχει δώσει ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όμως, όπως αποδεικνύεται, παρά τις μεταξύ τους διαφορές και ασχέτως του ποσοστού της εκλογικής επιρροής τους, τα πολιτικά κόμματα στην Τουρκία συμφωνούν απόλυτα σε ένα πράγμα. 

Διαβάστε ακόμηΔένδιας: «Πρωτόγνωρο το επίπεδο των τουρκικών απειλών κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας»

Στο ότι η Ελλάδα κατέχει παράνομα τουρκικό έδαφος και η κατοχή μεγάλου αριθμού νησιών στο Αιγαίο πρέπει να σταματήσει μέσω μίας στρατιωτικής εισβολής. Από την πρωτοφανή ανθελληνική ρητορική δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο γιος του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Νετσμετίν Ερμπακάν, πρόεδρος του «Κόμματος Ευημερίας και Πάλι», Φατίχ Ερμπακάν, ο οποίος, μιλώντας στους οπαδούς του, δεσμεύτηκε ότι δεν θα αφήσει καμία σημαία να κυματίζει στα «υπό ελληνική κατοχή», νησιά του Αιγαίου!  Εκτός από πρώην πρωθυπουργός, ο Νετσμετίν Ερμπακάν ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Μπουλέντ Ετσεβίτ το 1974 και ο ιθύνων νους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, καθώς - όπως αποκάλυψε ο ίδιος - λίγα χρόνια πριν τον θάνατό του, έδωσε την εντολή για τον Αττίλα. Ο ισλαμιστής πρωθυπουργός υπήρξε όμως και ο μέντορας του σημερινού Τούρκου προέδρου, ο οποίος το 1994 εξελέγη ως υποψήφιος του Κόμματος Ευημερίας, δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, και θεωρούνταν εκείνη την εποχή και μέχρι την απαγόρευση από το συνταγματικό δικαστήριο του κόμματος ως ο αδιαφιλονίκητος διάδοχος του Ερμπακάν. 

Γιος πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας εξαπολύει επίθεση κατά της Ελλάδας

Ο γιος λοιπόν του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας εξαπολύει επίθεση κατά της χώρας μας αλλά και κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για «τα 18 νησιά και τους βράχους, που κατέλαβε παράνομα η Ελλάδα» αναφέροντας ότι «η πατρίδα μας είναι υπό ελληνική κατοχή εδώ και χρόνια, αλλά εξακολουθούν να λένε "μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα". Οταν έρθουμε ξανά στην εξουσία δεν θα αφήσουμε ελληνική σημαία σε αυτά τα νησιά και σε αυτούς τους βράχους όπως ο δάσκαλός μας Ερμπακάν έδωσε την εντολή για την Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο». 

Ο Φατίχ Ερμπακάν πέταξε το γάντι στον Τούρκο πρόεδρο, λέγοντας: «Εδώ και 20 χρόνια, αυτή η νύχτα δεν έχει έρθει… Στο Αιγαίο κατέλαβαν τη γη μας, έβαλαν στρατιώτες και σημαίες. Γιατί δεν λαμβάνετε τα απαραίτητα μέτρα εναντίον τους;». Προκάλεσε δε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κλείσει την αμερικανική βάση του Ιντσιρλίκ σε αντίποινα για την άρση από τις ΗΠΑ του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο. «Υπήρξε χαλάρωση το 2020 και από το 2023 αίρουν τελείως το εμπάργκο όπλων στην ελληνοκυπριακή διοίκηση, απελευθερώνοντας το εμπόριο όπλων. Το εμπάργκο στην Τουρκική Δημοκρατία της Κύπρου; Οχι, συνεχίζεται. Υπάρχει κάτι τέτοιο, για όνομα του Θεού; Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μήνυμα λέγοντας, "Το καταδικάζουμε σθεναρά". Το κάνω κι εγώ ήδη. Με καταδίκη; Ως κυβέρνηση, πρέπει να κάνετε ένα βήμα, βήμα προς βήμα. Τι βήμα να κάνεις; Πας και κλείνεις την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ της Αμερικής στα Αδανα». 

«Θα μετατραπεί το Αιγαίο σε ελληνική θάλασσα»

Στο μεταξύ, η αντιαμερικανική προσέγγιση των εξελίξεων στην περιοχή μας από το «Κόμμα Ευημερίας και Πάλι» φτάνει στο σημείο ενός ελληνοτουρκικού πολέμου μικρής διάρκειας, που υποτίθεται σχεδιάζει η Ουάσιγκτον για να δοκιμάσει τα σύγχρονα αμερικανικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας απέναντι στους ρωσικούς S-400, που διαθέτει η Αγκυρα. Το νέο αυτό σενάριο αναπτύσσει στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης ο αντιπρόεδρος του κόμματος Ντογκάν Αϊντάλ, ο οποίος επισημαίνει ότι «ειδικά τα τελευταία χρόνια οι ΗΠΑ έχουν πάρει θέση σαν να θέλουν μια σύντομη σύγκρουση Τουρκίας - Ελλάδας στο Αιγαίο. Ισως θέλουν να δοκιμάσουν την ισχύ και την αποτελεσματικότητα των εκσυγχρονισμένων αεροσκαφών F-16 και F-35, που παρέχονται στην Ελλάδα έναντι των πυραύλων S-400 της Τουρκίας».

Ο Ντογκάν Αϊντάλ διευρύνει τις παρανοϊκές τουρκικές διεκδικήσεις όχι μόνο στα Δωδεκάνησα αλλά και σε όλα τα μικρά νησιά γύρω από την Κρήτη, προειδοποιώντας την τουρκική κυβέρνηση ότι εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια το Αιγαίο θα μετατραπεί σε ελληνική θάλασσα. «Η Τουρκία πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη αυτό το ζήτημα. Εάν μερικά ακόμη νησιά σε διεθνή ύδατα οδηγηθούν σε ένα τετελεσμένο γεγονός και καταληφθούν αναπόφευκτα θα μετατραπεί το Αιγαίο σε ελληνική θάλασσα». Για το λόγο αυτό ζητάει από το καθεστώς Ερντογάν να ξεκινήσει άμεσα τις διαπραγματεύσεις για να κλείσει το μέτωπο στη Συρία έτσι ώστε όταν ξεκινήσει ο πόλεμος με την Ελλάδα να μην υπάρχουν απειλές κατά της Τουρκίας από τους Κούρδους της Βόρειας Συρίας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA