Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και λίγο αργότερα το έκανε και πράξη! «Σήμερα, από αυτό το βήμα, θέλω να απευθυνθώ, όχι μόνο στην ηγεσία της Τουρκίας αλλά και στον τουρκικό λαό, απευθείας, με αυτό το μήνυμα: Η Ελλάδα δεν αποτελεί απειλή για τη χώρα σας» είπε ο πρωθυπουργός και λίγη ώρα μετά το τέλος της ομιλίας του, στο πρωθυπουργικό προφίλ στο Twitter έκαναν την εμφάνισή τους διαδοχικά «τιτιβίσματα» γραμμένα στην τουρκική γλώσσα και τα οποία συνοδεύονταν από το βίντεο της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη το οποίο είχε υπότιτλους στα τουρκικά!

Διαβάστε ακόμη: Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: «Είναι αυτή η συμπεριφορά σύμφωνη με μια χώρα σύμμαχο του ΝΑΤΟ;»

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Η αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας είναι κόκκινη γραμμή»

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν. «Η αμφισβήτηση από την πλευρά της Τουρκίας της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου αποτελεί για εμένα, αλλά και όλους τους Έλληνες κόκκινη γραμμή, δεν θα την ανεχθούμε, είναι ανυπόστατη και απαράδεκτη» διαμήνυσε από το βήμα της 77ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για εντεινόμενη αναθεωρητική ατζέντα κατά της Ελλάδας από την Τουρκία και κατηγόρησε την Άγκυρα ότι συνεχίζει να διαδραματίζει έναν αποσταθεροποιητικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο. «Οι απειλές του κυρίου Ερντογάν ότι "θα έρθουμε νύχτα εφόσον το αποφασίσουμε" προσιδιάζει με ρητορική επιτιθέμενου» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και χαρακτήρισε εξόχως ανησυχητική την εντεινόμενη επιθετική ρητορική της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, τις πολλαπλές παραβιάσεις τα fake news και την άρνηση από την πλευρά της τουρκικής ηγεσίας για διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο πρωθυπουργός τόνισε η Άγκυρα εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και έκανε λόγο για εκστρατεία fake news σε ότι αφορά την κατάσταση με τις μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως η Ελλάδα εξακολουθεί να προστατεύει τα σύνορά της, σεβόμενη πάντα το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Είμαι πάντα ανοιχτός στο διάλογο επί τη βάση του διεθνούς δικαίου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επισήμανε ότι η πλειοψηφία των πολιτών των δύο χωρών θεωρούν αλλήλους γείτονες και όχι εχθρούς.