Μενού
  • Α-
  • Α+

Επιμένει στο αφήγημα ότι η Ελλάδα «υποθάλπει τρομοκράτες» ο τουρκικός Τύπος, με την αγγλική έκδοση της Daily Sabah να επανέρχεται, υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας άνοιξε και δεύτερο «στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών» δίπλα στο «υφιστάμενο του Λαυρίου», όπως αποκαλούν τη συγκεκριμένη δομή προσφύγων. Το δημοσίευμα της Daily Sabah επικαλείται δηλώσεις που έκανε Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος φτάνει στο σημείο να λέει ότι «αν και η Αθήνα απέρριψε τους ισχυρισμούς πως το Λαύριο έχει μετατραπεί σε σχολείο τρομοκρατών, η Άγκυρα ανακάλυψε ότι ένα άλλο στρατόπεδο παρόμοιο με το Λαύριο είχε ανοίξει». Για να προσθέσει ότι «βρισκόμαστε σε μια πολύ εύθραυστη διαδικασία», αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις.

Διαβάστε ακόμηΤουρκία: Γιατί ο Ερντογάν παρουσιάζει την Ελλάδα ως επιτιθέμενη στο Αιγαίο και πώς εμπλέκει τους Αμερικανούς

«Αγαπημένο καταφύγιο τρομοκρατών η Ελλάδα»

Η προπαγάνδα των Τούρκων καλά κρατεί, αφού στο άρθρο της η Daily Sabah επιμένει στη ρητορική της πρόκλησης. «Η Ελλάδα κατηγορείται εδώ και καιρό ότι αποτελεί αγαπημένο καταφύγιο τρομοκρατών του DHKP-C και του PKK. Αυτοί που διαφεύγουν από την Τουρκία έχουν βρει καταφύγιο σε προσφυγικούς καταυλισμούς στο Λαύριο κοντά στην Αθήνα με το πρόσχημα ότι είναι αιτούντες άσυλο, ιδίως τη δεκαετία του 1980. Παρά το κλείσιμο του Λαυρίου το 2013 υπό την πίεση της Τουρκίας, η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί τον κύριο προορισμό για τους τρομοκράτες του DHKP-C».

Το δημοσίευμα επιμένει ότι «πλάνα από το στρατόπεδο δείχνουν ότι έχει μετατραπεί σε βάση για τους τρομοκράτες του PKK. Το στρατόπεδο που φαίνεται μοιάζει με βάση τρομοκρατών, με τρομοκρατικά σύμβολα και φωτογραφίες του φυλακισμένου Αμπντουλάχ Οτσαλάν να κοσμούν τους τοίχους του». Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αξιωματούχου που επικαλείται η εφημερίδα «στόχος είναι ότι αυτές οι ομάδες που εκπαιδεύονται, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μια μέρα εναντίον της Τουρκίας», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Μια χώρα μέλος της ΕΕ στον 21ο αιώνα τροφοδοτεί ανοιχτά τρομοκράτες. Το PKK είναι τρομοκρατική ομάδα και έχει χαρακτηριστεί ως τέτοια τόσο από την ΕΕ όσο και από τις ΗΠΑ». Το δημοσίευμα συνεχίζει με τον αξιωματούχο να χτίζει στο blame game εναντίον της Ελλάδας και να υποστηρίζει ότι «η Αθήνα δεν είναι πλέον χώρα διέλευσης τρομοκρατών, αλλά η χώρα άμεσος στόχος για την παραμονή τους».

Η Αθήνα έχει απορρίψει αιτήματα έκδοσης

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται πως «η Αθήνα έχει επίσης απορρίψει τα αιτήματα έκδοσης της Άγκυρας για τρομοκράτες από ομάδες που υποστηρίζουν την ένοπλη εξέγερση κατά του κράτους και είχαν εμπλακεί σε ένοπλες επιθέσεις κατά των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και πολιτικών κομμάτων, εκτός από άλλους στόχους». Σύμφωνα με την εφημερίδα «τα απορριφθέντα αιτήματα έκδοσης περιλαμβάνουν μέλη της παράνομης τρομοκρατικής ομάδας ‘Η Επαναστατική Αριστερά (Dev-Sol)’, μέλη του DHKP-C, της τουρκικής (ή κουρδικής) Χεζμπολάχ, του παράνομου Μαρξιστικού-Λενινιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος (MLKP), του THKP-C, του PKK, του παράνομου Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας/Μαρξιστικού-Λενινιστικού (TKP-ML) και άλλες ομάδες».

«Πρόσφατα, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε έναν τρομοκράτη του PKK, ο οποίος είχε εκπαιδευτεί στο διαβόητο στρατόπεδο στην Ελλάδα και σχεδίαζε να πραγματοποιήσει ένοπλες και βομβιστικές επιθέσεις σε μεγάλες πόλεις, είχε ανακοινώσει ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού» σημειώνει η Daily Sabah. Για να προσθέσει ότι «ο τρομοκράτης, που αναγνωρίστηκε ως Hüsamettin Tanrıkulu, με την κωδική ονομασία «Delil», συνελήφθη σε κοινή αντιτρομοκρατική επιχείρηση της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης και του Ντιγιάρμπακιρ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο συγκεκριμένος άνθρωπος «είχε εισέλθει στην Τουρκική Δημοκρατία με παράνομα μέσα, αφού είχε λάβει εκπαίδευση για σαμποτάζ στο στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα». Και καταλήγει επισημαίνοντας ότι «η άδεια της Αθήνας να επιτρέψει την ύπαρξη ενός ακόμη στρατοπέδου που φιλοξενεί τρομοκράτες εντός των συνόρων της έρχεται καθώς οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας βρίσκονται σε νέο χαμηλό τους τελευταίους μήνες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA