ΠΟΛΙΤΙΚΗ
29/09/2022 10:52

Θέρμανση: Νέα χρηματοδότηση 64 εκατ. ευρώ σε σχολεία και Δήμους

Με μία νέα έκτακτη επιχορήγηση που φτάνει τα 64 εκατ. ευρώ και θα δοθεί σε Δήμους και Σχολικές επιτροπές, για τη θέρμανση των σχολείων, η κυβέρνηση συμβάλει στην αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Θέρμανση: Νέα χρηματοδότηση 64 εκατ. ευρώ σε σχολεία και Δήμους
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Στη χορήγηση μιας νέας έκτακτης χρηματοδότησης στους Δήμους και τις Σχολικές Επιτροπές που φτάνει τα 64 εκατ. ευρώ προχωρά το Υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους. Η χρηματοδότηση υπεγράφη σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, και έρχεται να προστεθεί στην ενίσχυση που έχει χορηγηθεί σε όλους του Δήμους της χώρας με έκτακτη χρηματοδότηση συνολικού ύψους 218 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους καθώς και των σχολικών επιτροπών τους για τις δαπάνες θέρμανσης των σχολείων.

Διαβάστε ακόμη: Καυσόξυλα και πέλετ: Στη Βουλή η τροπολογία για το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους

Η νέα χρηματοδότηση προβλέπει:

  • Εκτακτη πρόσθετη επιχορήγηση, συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), προς όλους τους δήμους της χώρας.
  • Εκτακτη πρόσθετη επιχορήγηση, συνολικού ύψους 14 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), προς όλους τους δήμους της χώρας, κατά προτεραιότητα για την κάλυψη δαπανών θέρμανσης των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

«Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η εισαγόμενη κρίση, στηρίζουμε τους Ο.Τ.Α. προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο υπέρογκο ενεργειακό κόστος και να μπορέσουν να υπηρετήσουν τον κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο που έχει η Αυτοδιοίκηση» ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας και συμπλήρωσε: «Ήδη από το Α’ εξάμηνο του 2022, είχαμε διαθέσει 218 εκατ. ευρώ σε όλους τους Δήμους της χώρας. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε, με νέα έκτακτη χρηματοδότηση συνολικού ύψους 64 εκατ. ευρώ: 50 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους, για να σταθούν οι Δήμοι όρθιοι και να υλοποιήσουν τα επενδυτικά προγράμματα που έχουμε σε εξέλιξη και τα οποία βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη, και 14 εκατ. ευρώ για τις σχολικές επιτροπές, εξασφαλίζοντας έτσι τη θέρμανση όλων των σχολείων της Πατρίδας μας. Στεκόμαστε εμπράκτως αρωγοί στην Αυτοδιοίκηση για να παρέχει τις υπηρεσίες που χρειάζονται όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα οι πιο ευάλωτοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΗΜΟΙ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ