Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα εμπρηστικά δημοσιεύματα κατακλύζουν τον Τύπο στην Τουρκία για τα νησιά του Αιγαίου. Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, στην Τουρκία τα ΜΜΕ καλλιεργούν κλίμα σε βάρος της Ελλάδας. Μάλιστα, στο δημοσίευμα της Yeni Safak αναφέρεται πως «23 νησιά είναι γεμάτα με αμερικανικά όπλα», με την εφημερίδα να προκαλεί, λέγοντας: «Στην Ικαρία αντιαεροπορικά, στη Λήμνο F-16 και αντιαρματικά, στη Ρόδο άρματα μάχης και στη Χίο πυροβόλα».

Διαβάστε ακόμη: Ο Μητσοτάκης διεθνοποιεί την τουρκική προκλητικότητα - Ετοιμη για όλα η Ελλάδα

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ακολουθώντας τη ρητορική προκλήσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέμεινε την Κυριακή ότι «η στρατιωτικοποίηση νησιών σημαίνει ότι η Ελλάδα βγαίνει από τις συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων». «Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα Δωδεκάνησα που παραχωρήθηκαν με τη συνθήκη των Παρισιών και όσα νησιά παραχωρήθηκαν με τη Λωζάνη αμφισβητούνται, δηλαδή μιλάει με αλλαγή συνόρων» σχολίασε ο Μανώλης Κωστίδης. «Η μόνη χώρα που θέτει θέμα κατάργησης συνθηκών είναι η Τουρκία. Είναι ό,τι πιο επικίνδυνο για την ευρύτερη περιοχή», συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος.

Στη Λιβύη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου 

Στο μεταξύ, στη Λιβύη θα βρεθεί σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μαζί με άλλους υπουργούς και αξιωματούχους, όπου αναμένεται να έχουν συζητήσεις για το θέμα του μνημονίου ανάμεσα στις δυο χώρες και τον καθορισμό της ΑΟΖ.

Μάλιστα, λογαριασμοί που προωθούν το αφήγημα της Άγκυρας στα social media, όπως ο παρακάτω που φέρει το όνομα «Γαλάζια Πατρίδα», εμφανίζονται σίγουροι για εκχώρηση της ΑΟΖ της Λιβύης στην Τουρκία. «Ο υπουργός Τσαβούσογλου θα υπογράψει διμερή συμφωνία για την εκχώρηση της ΑΟΖ στην Τουρκία για να γίνουν έρευνες από τουρκικές εταιρείες ενέργειας», αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ δημοσιεύει και τον σχετικό χάρτη.