Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενώ έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, που θα διεξαχθεί στην Πράγα στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2022, στο πλαίσιο της Ατυπης Συνόδου της Ε.Ε., ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όχι μόνο δεν λέει να ρίξει τους τόνους, αλλά συνεχίζει την επιθετική τουρκική ρητορική των τελευταίων μηνών κατά της Ελλάδας και του Ελληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Με 83% πληθωρισμό ο Ερντογάν θέλει να κάνει και πόλεμο

Ετσι, μιλώντας σε τελετή απονομής βραβείων, ο πρόεδρος της Τουρκίας, είπε χαρακτηριστικά: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ. Για ποιο πράγμα ζητά βοήθεια; Εναντίον της Τουρκίας. Ό,τι κι αν κάνετε, θα κάνουμε πάντα ό,τι χρειάζεται και είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Και συνέχισε λέγοντας: «Σχεδόν κάθε μέρα, ξυπνάμε σε μια νέα κρίση ως ανθρωπότητα. Ξέσπασε ένας πόλεμος μεταξύ των δύο γειτόνων μας πριν προλάβουμε να ξεπεράσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας. Ο 21ος αιώνας μετατρέπεται κυριολεκτικά στην εποχή της κατάθλιψης. Παρακολουθούμε πώς τα ελληνικά πλοία θάβουν αυτούς τους αθώους (σ.σ. μετανάστες) στο Αιγαίο. Ακούγεται η φωνή αυτού του κόσμου; Οχι. Αντίθετα, εμείς εκπληρώνουμε τις απαιτήσεις του μουσουλμανικού λαού. Ο Ελληνας πρωθυπουργός ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ. Εμείς, ό,τι κάναμε, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Γίνεται όλο και πιο σαφές μέρα με τη μέρα ότι οι υλιστικές σκέψεις οδηγούν στην καταστροφή, και σίγουρα δεν είναι λύση. Βλέπουμε ότι ο θεσμός της οικογένειας, που είναι το δομικό στοιχείο της κοινωνίας, δέχεται μεγάλη επίθεση. προσπαθούν να απειλήσουν τη δομή της οικογένειάς μας. Είναι ισχυρές οικογένειες που κάνουν ένα έθνος, πραγματικό έθνος».

Σημείωσε επίσης, πως όταν κάποιος μιλά για την Τουρκία, η εικόνα που του έρχεται στο μυαλό είναι: «Μια χώρα χώρα που ξεχωρίζει για την οικονομία, για την άμυνα, για τις στρατιωτικές της ικανότητες, καθώς για τη στάση της απέναντι σε ανθρωπιστικές κρίσεις».

 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA