Μενού
mevlut-tsaboysogloy
Μεβλούτ Τσαβούσογλου | AP
  • Α-
  • Α+

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, στην Άγκυρα μετά το τέλος των συνομιλιών για τη θετική ατζέντα. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο ομόλογός του υφυπουργός Εξωτερικών, Μπούρακ Ακσανάρ. Ο Μεβλουτ Τσαβούσογλου ζήτησε να ενημερωθεί για τις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στην τουρκική πρωτεύουσα και έδειξε την ένθερμη υποστήριξη του στη διαδικασία της θετικής ατζέντας.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (20/3) πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες συνάντηση μεταξύ του Νίκου Δένδια και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Οι ΥΠΕΞ της Ελλάδας και της Τουρκίας στάθηκαν στο γεγονός πως η ατμόσφαιρα μεταξύ των δυο χωρών έχει αλλάξει μετά τα πρόσφατα τηλεφωνήματα συμπαράστασης για τις τραγωδίες που έζησαν. Ετσι, ο Δένδιας ευχαρίστησε εκ νέου τον Τσαβούσογλου για το τηλεφώνημα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών από την πλευρά του, εξέφρασε την ευνγωμοσύνη του στον Έλληνα ομόλογό του, τόσο για το τηλεφώνημα, όσο και για την επίσκεψή του σε σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.

«Θα μεταβούμε μαζί στην διάσκεψη για την Τουρκία και την Συρία αμέσως μετά. Είχα την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον Μεβλούτ γιατί ήταν ο πρώτος υπουργός που με κάλεσε μετά την τραγωδία των Τεμπών και μου μετέφερε τα συλλυπητήρια του ίδιου και του Ταγίπ Ερντογάν και βοήθεια αν χρειαστεί», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας. Επίσης, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συμπλήρωσε ότι «είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω για την έκδοση του Έλληνα κρατούμενου για να παραστεί στην κηδεία του γιου του μετά την τραγωδία των Τεμπών».