Μενού
kyriakos-mitsotakis-tik-tok
Κυριάκος Μητσοτάκης | Tik Tok, Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο TikTok βίντεο στο οποίο ζητά ισχυρή εντολή για «να σαρώσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα». Μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός έθεσε τους άξονες πάνω στους οποίους θα επιδιώξει να κινηθεί η προεκλογική συζήτηση, οι οποίοι έχουν να κάνουν με το έργο της κυβέρνησης και τα όσα πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής. 

«Ανακοινώσαμε την ημερομηνία των εκλογών, θα γίνουν την 21η Μαΐου. Μέχρι τότε έχουμε την ευκαιρία να πούμε πολλά. Να κάνουμε έναν ειλικρινή απολογισμό του έργο μας αυτά τα τέσσερα χρόνια, αυτά τα οποία πετύχαμε, να μιλήσουμε με ειλικρίνεια για τις αδυναμίες και τα λάθη μας. Να θυμίσουμε στους πολίτες πού ήταν η Ελλάδα το 2019 και πού είναι η Ελλάδα το 2023. Να θυμίσουμε στους πολίτες ότι τηρήσαμε τις κεντρικές μας προεκλογικές δεσμεύσεις. Μειώσαμε τους φόρους, μειώσαμε τις εισφορές, δημιουργήσαμε περισσότερες θέσεις εργασίας. Προστατεύσαμε τα σύνορά μας, ενισχύσαμε την εθνική μας άμυνα. Ψηφιοποιήσαμε το κράτος», ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είπε: «Θα μιλήσουμε όμως και για τα πολλά που πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής. Για το γεγονός ότι οι μισθοί στη χώρα μας εξακολουθούν να είναι χαμηλοί και πρέπει να ανέβουν. Ότι οι νέοι μας έχουν προβλήματα να βρουν στέγη. Να μιλήσουμε για τις αδυναμίες οι οποίες υπάρχουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο μπορεί να άντεξε παρά την πανδημία αντιμετωπίζει όμως ακόμα μεγάλες δυσκολίες και κυρίως να μιλήσουμε για όλα αυτά τα οποία μας κρατάνε πίσω. Για τις μεγάλες παθογένειες του κράτους. Για τις εστίες του αναχρονισμού, της αναξιοκρατίας».
Καταλήγοντας, στα μήνυμά του, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Ολα αυτά πρέπει να τα σαρώσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα. Κι αυτή είναι η εντολή την οποία θα ζητήσω προσωπικά από τον ελληνικό λαό. Πιο γρήγορα, πιο τολμηρά να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά και πιο ψηλά. Κι αυτό θα ψηφίσουμε στις 21 Μαΐου».