Μενού
ekloges - kallitexnes
Καλλιτέχνες | Glomex - @ANT1
  • Α-
  • Α+

Ένα διαφορετικό ντιμπέιτ έλαβε χώρα σήμερα, Παρασκευή (5/5) στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, 16 μέρες δηλαδή πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, με τον Σταύρο Νικολαΐδη, τον Μιθριδάτη και τον Βαγγέλη Σερίφη να «συγκρούονται» και να προβάλλουν τις θέσεις τους για το τι μπορούν να προσφέρουν στην επόμενη Βουλή.

Πρόκειται, προφανώς, για τρεις πολύ δημοφιλείς καλλιτέχνες από τον χώρο της τηλεόρασης και της μουσικής, με το Σταύρο Νικολαΐδη, γνωστό από το ρόλο του «Μιχαλάκη» στα Εγκλήματα και υποψήφιο με τη Νέα Δημοκρατία να αναφέρει πως «στην κυβέρνηση δεν υπάρχουν άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό τομέα. Καλό θα είναι να υπάρχει ένας άνθρωπος του πολιτισμού για να γεφυρωθεί το χάσμα με τους ανθρώπους του πολιτισμού που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει αντικαλλιτεχνικό προφίλ».

Ο -πάντα- ετοιμόλογος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Μιθριδάτης Χατζηχατζόγλου, μίλησε μεταξύ άλλων για το τι μπορεί να προσφέρει ο ίδιος σε περίπτωση που εκλεγεί στην επόμενη Βουλή, ενώ άφησε αιχμές και για την κυβέρνηση πετώντας την ατάκα ότι «φοβάται (σ.σ. η κυβέρνηση) τους καλλιτέχνες σαν ο διάολος το λιβάνι».

«Εγώ μπορώ να είμαι χρήσιμος σ’ αυτό που έχω εμπειρία. Δεν θέλω να κάνω τον ξερόλα. Ο χώρος του πολιτισμού και των τεχνών είναι η ειδικότητά μου. Νομίζω ότι χρειάζεται χρώμα και φαντασία. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που έχει η πολιτική. Δεν λέω ότι πρέπει να είναι όλοι καλλιτέχνες, αλλά πρέπει να υπάρχουν. Η ΝΔ αποφεύγει σαν το διάολο το λιβάνι τους ανθρώπους της τέχνης» ανέφερε το άλλοτε μέλος του χιπ χοπ συγκροτήματος Ημισκούμπρια.

Ο συνάδελφός του από τον χώρο της μουσικής, Βαγγέλης Σερίφης, ευρύτερα γνωστός ως DJ Rico και υποψήφιος με το ΚΚΕ, αρνήθηκε να απαντήσει σχετικά με τη δική του χρησιμότητα στη Βουλή θέτοντας το θέμα σε διαφορετική βάση.

«Το θέμα είναι το με ποιον κατεβαίνουμε στις εκλογές. Παίζει ρόλο η προσωπικότητα αλλά στο τέλος της ημέρας το κόμμα έχει κάποιες πολιτικές. Όταν θα έρθει ένας αντιλαϊκός νόμος υπάρχει κομματική γραμμή θα το ψηφίσουν με βάση τη γραμμή του κόμματος. Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βελτιωθεί τίποτα. Σημασία έχει με ποιον συμπαρατάσσεσαι και πού θα βρίσκεται. Εγώ εκπαιδευτικός δουλεύω 20 χρόνια, το σημαντικό δεν είναι το βιογραφικό μας, αλλά να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου. Εκεί θα κριθεί ο αγώνας και όχι μόνο μέσα στα έδρανα της Βουλής».

Οι Εκλογές 2023 είναι στο reader.gr!

Μείνε ενημερωμένος για ό,τι συμβαίνει στα στρατόπεδα των κομμάτων και τις κινήσεις των πολιτικών αρχηγών. Ειδήσεις για τις Εκλογές 2023 και αναλυτικοί οδηγοί για τους ψηφοφόρους στο reader.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA