Μενού
mitsotakis-belopoulos-tsipras
Κυριάκος Μητσοτάκης, Κυριάκος Βελόπουλος, Αλέξης Τσίπρας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Επανήλθε στο προσκήνιο η πιθανότητα για ένα ακόμη debate πολιτικών αρχηγών πριν από τις δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουνίου. Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και η παρέμβαση του Κυριάκου Βελόπουλου. 

Ο διάλογος έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών:

  • Αλέξης Τσίπρας: Θα κάνουμε debate;
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν βλέπω τον λόγο. 
  • Κυριάκος Βελόπουλος: Τώρα δηλαδή θα έχει ένα νόημα αλλά επειδή έχεις τον αέρα του νικητή δεν θέλεις.
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Γιατί το λες αυτό; 
  • Κυριάκος Βελόπουλος: Θα σε δω... 

Σύμφωνα με το MEGA, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως θα σκεφτεί το ενδεχόμενο ενός debate μεταξύ των δύο πρώτων και ο κ. Βελόπουλος του απάντησε: «μην το σκέφτεσαι, είπες πως θα το κάνεις και αν δεν το κάνεις θα εκτεθείς». 

Θα γίνει debate;

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα επιμείνει στη διενέργεια ενός debate μεταξύ των δύο ενώ ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται αρνητικός αλλά θα συζητηθεί το θέμα στη Διακομματική Επιτροπή. 

Όσο για το ενδεχόμενο τηλεμαχίας μεταξύ των πέντε αρχηγών, το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη θεωρεί πως ειπώθηκαν όλα στο πρώτο debate. 

Το παρασκήνιο 

Και μπορεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο να κράτησε μόλις 30 λεπτά και να μην βρέθηκε λύση για σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης, δεν έλειψαν όμως τα πηγαδάκια.

Εκεί που στάθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί, πριν την έναρξη της διάσκεψης, ήταν στη μικρή, καθυστερημένη άφιξη του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο - πάντα - ετοιμόλογος κ. Κουτσούμπας εξήγησε για τον λόγο που άργησε.

«Κάποιος καθυστέρησε μου φαίνεται» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έφτασε σε εύθυμο κλίμα στο Προεδρικό Μέγαρο, χαιρετώντας τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. «Καλημέρα, δευτερόλεπτα άργησα. Ήταν ένα τουριστικό λεωφορείο μπροστά και για αυτό άργησα» πρόσθεσε με τη σειρά του ο κ. Κουτσούμπας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.