Μενού
boyli-olomeleia
Βουλή, Ολομέλεια | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που στη Νέα Δημοκρατία επιχειρούν να διαχειριστούν τη σαρωτική τους νίκη στις εκλογές της 21ης Μαΐου κάνοντας λόγο για «άδεια κάλπη» στις 25 Ιουνίου ώστε να διατηρηθεί η συσπείρωση, ενώ στην... απέναντι πλευρά και τον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν το «μαύρο κουτί» της ήττας και τους τρόπους ανασύνταξης, οι διεργασίες στα λεγόμενα μικρά κόμματα και ιδιαίτερα εκείνα που έρχονται από τα δεξιά, φουντώνουν. Πέρα από τη μάχη που γίνεται ανάμεσα στην Ελληνική Λύση και τη Νίκη, που απευθύνονται ουσιαστικά στο ίδιο ακροατήριο, για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση προετοιμάζονται και άλλοι σχηματισμοί που θα αναζητήσουν ψήφους από την ίδια δεξαμενή.

Ήδη από την αρχή της εβδομάδα το κόμμα των Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και Κωνσταντίνου Μπογδάνου έχει καταθέσει αίτηση για να ακυρωθεί η αρχική απόφαση του Αρείου Πάγου, περί αποκλεισμού του, ώστε να συμμετάσχει κανονικά στις εκλογές. Την ίδια στιγμή η Αφροδίτη Λατινοπούλου έχει ανακοινώσει τη μετονομασία του δικού της κόμματος σε «Φωνή Λογικής» ώστε να έχει κι αυτό ψηφοδέλτιο ενώ μέσα σε όλα ήρθε και η ανακοίνωση-μανιφέστο από τον καταδικασμένος για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη, πως θα είναι... ανεξάρτητος υποψήφιος, καταθέτοντας μάλιστα και τον χάρτη που θα τον φέρει από τη φυλακή όπου βρίσκεται και πάλι στο Κοινοβούλιο.

Κάλεσμα Εμφιετζόγλου σε Βελόπουλο και Νατσιό

Η Πατριωτική Ένωση έγινε... Πατριωτική Δύναμη, άλλαξε σήμα και πλέον το κόμμα των Εμφιετζόγλου - Μπογδάνου φιλοδοξεί να μπει στη Βουλή αλλά και να ενώσει τα κόμματα της δεξιάς πτέρυγας. «Καλώ λοιπόν από τον κο Βελόπουλο μέχρι τον κο Νατσιό, αλλά και όλους τους άλλους που πήραν μικρότερα ποσοστά, σε κοινή συνεργασία, ενόψει των επόμενων εκλογών» ανέφερε ο κ. Εμφιετζόγλου σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Εμείς που είμαστε τα Πατριωτικά Κόμματα, από όλες τις απόψεις και από όλες τις δυνατότητες, μεγάλα και μικρότερα κόμματα, οφείλουμε όλοι να συνεργαστούμε, ώστε να είμαστε ενωμένοι, δυνατοί στη νέα βουλή, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις εθνικές καταστροφές που έρχονται».

«Πιστεύουμε πως θα πετύχουμε ένα μεγάλο ποσοστό. Αυτό είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι η συνεργασία των πατριωτικών δυνάμεων και εφόσον το καταφέρουμε τότε με τα ποσοστά μας θα μπορούσαμε να μπούμε στη Βουλή» επανέλαβε και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Στα... μαχαίρια Ελληνική Λύση και Νίκη

Την ίδια ώρα όμως που υπάρχει το συγκεκριμένο κάλεσμα, στα «μαχαίρια» βρίσκονται από την αρχή της εβδομάδας η «Ελληνική Λύση» και η «Νίκη» με την αρχή να την κάνει ο Κυριάκος Βελόπουλος που μίλησε για «υποκομματίδιο» και το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού να σηκώνει το γάντι και να απαντά πως «Καλούμε τον κ. Βελόπουλο να φέρει στη δημοσιότητα τα "στοιχεία" του, τα οποία εμαστε βέβαιοι ότι συναγωνίζονται σε γνησιότητα τα «χειρόγραφα του Ιησού» που εμπορευόταν από το τηλεκατάστημά του. Ενδεχομένως τα «στοιχεία» να συναγωνίζονται σε γνησιότητα και το υποκοριστικό "Φραγκούλης", με το οποίο βάπτισε τον τότε υποψήφιο (και νυν Ευρωβουλευτή) Εμμανουήλ Φράγκο, ώστε ο ανύποπτος πολίτης να πιστέψει ότι τάχα μαζί του συστρατεύθηκε ο γνωστός απόστρατος στρατηγός κ. Φραγκούλης Φράγκος».

Ο κ. Βελόπουλος ρωτήθηκε εκ νέου την Πέμπτη για το κόμμα που έχασε οριακά το 3% στις εκλογές λέγοντας πως: «Δεν ασχολούμαι με εξωκοινοβουλευτικά κόμματα. Δεν θέλω και δεν θα το κάνω. Η Ελλάδα έχει σοβαρά προβλήματα. Το πρόβλημα το έχει η Νέα Δημοκρατία. Να δει ποιος το εξέθρεψε αυτό το κίνημα», ενώ έριξε τα... καρφιά του με αφορμή τις σχέσεις που φέρεται να έχει το κόμμα με την Εκκλησία. «Πηγαίνω στο Άγιο Όρος 25 χρόνια. Δεν έχεις δει ποτέ φωτογραφία μου να σταυροκοπιέμαι. Δεν το έχω ως μηχανισμό εργαλειοποίησης» είπε.

Μανιφέστο Κασιδιάρη από τη φυλακή

Παράλληλα όπως ήταν αναμενόμενο, επανεμφανίστηκε και ο Ηλίας Κασιδιάρης, που μέσα από δήλωσή του διατείνεται πως βρήκε τον τρόπο και να συμμετάσχει στις εκλογές αλλά και να μπορέσει να μπει στη Βουλή! «Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α' Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ» ανέφερε και συνέχισε: «Ο συνασπισμός ανεξάρτητων υποψηφίων δεν είναι κόμμα καθώς δεν διαθέτει ψηφοδέλτιο επικρατείας και δεν δικαιούται κρατικής χρηματοδότησης, ως εκ τούτου δεν περιορίζεται από τις αντισυνταγματικές τροπολογίες Μητσοτάκη. Οι ψήφοι που λαμβάνει ο συνασπισμός ανά εκλογική περιφέρεια αθροίζονται στην επικράτεια, όπως ακριβώς ισχύει και με τους συνασπισμούς κομμάτων, εξού και η βεβαιότητα Αλιβιζάτου πώς θα συγκεντρώσουμε πάνω από το 3% των ψήφων και θα μπούμε στη Βουλή πλησίστιοι».

Μάλιστα στη δήλωσή του ο καταδικασμένος και την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, αναρωτήθηκε, ρίχνοντας κι αυτός πυρά στα άλλα κόμματα της Δεξιάς «Ποιος πλήρωσε τις πανάκριβες διαφημίσεις του κόμματος Νίκη στο διαδίκτυο και στην Prime time Ζώνη του mega channel; Γιατί ο Βελόπουλος υπερψήφισε το νόμο για το μπόνους των 50 εδρών με τον οποίο χάνει έδρες το κόμμα του και τις παίρνει η Νέα Δημοκρατία;». Μένει λοιπόν να φανεί τι θα αποφασίσει ο Άρειος Πάγος όταν θα κατατεθεί η υποψηφιότητά του.

Τι θα κάνουν Λατινοπούλου, Κρανιδιώτης

Από εκεί και πέρα και η Αφροδίτη Λατινοπούλου φέρεται έτοιμη να συμμετάσχει στις εκλογές έχοντας κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στο κόμμα της ώστε να περάσει από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου  Πάγου. Πλέον ονομάζεται «Φωνή Λογικής» και φιλοδοξεί κι αυτό να βρει χώρο και ψήφους στη... δεξιά πολυκατοικία. 

Τέλος, ερωτηματικό παραμένει το τι θα κάνει το κόμμα Εθνική Δημιουργία που την 21η Μαΐου έλαβε κοντά στις 50 χιλ. ψήφους. Ο Θάνος Τζήμερος έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του από την πολιτική σκηνή, ενώ ο έτερος ηγέτης του συνασπισμού, Φαήλος Κρανιδιώτης, δεν έχει ανακοινώσει τις προθέσεις του. «Θα κάνουμε αποτίμηση του τελικού αποτελέσματος και θα πάρω τις δικές μου αποφάσεις, αφού ακούσω τους συνεργάτες μου, που έδωσαν τα πάντα στην προσπάθεια αυτή» είχε τοποθετηθεί σχετικά.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA