Μενού
mitsotakis
Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Α-
  • Α+

Τρία ξεκάθαρα μηνύματα αναμένεται να μεταφέρει δια ζώσης σήμερα το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους βουλευτές της ΝΔ, τους οποίους έχει καλέσει στο στρατηγείο του κόμματος επί της οδού Πειραιώς μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας της νέας Βουλής της μίας ημέρας που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα.

Τα 3 μηνύματα Μητσοτάκη στους βουλευτές του:

  1. Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός και επανάπαυση
  2. Δεν θα ανεχτώ αλαζονεία και αυταρέσκεια από κανέναν
  3. Δεν συγχωρούνται οι απόντες από την εκλογική μάχη

Θέτοντας ως κυρίαρχο διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου την ισχυρή αυτοδυναμία της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, επισημαίνει ότι το πρωί εκείνης της ημέρας οι κάλπες θα είναι ξανά άδειες και «καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη», καθώς η αυτοδυναμία εξαρτάται από τον αριθμό των κομμάτων που θα εισέλθουν στη Βουλή, η οποία μετά το φλερτ των «Νίκη» και «Πλεύση Ελευθερίας» με το κατώφλι του 3% στις προηγούμενες εκλογές, δεν αποκλείεται να είναι 7κομματική. Κατά συνέπεια, ο πήχης της αυτοδυναμίας ανεβαίνει και άρα η ΝΔ δεν πρέπει να χάσει ούτε μία ψήφο από αυτές που έλαβε την 21η Μαΐου.

Αυτό σημαίνει ότι άπαντες οφείλουν να είναι σε απόλυτη εγρήγορση. Εξ ού και ο ίδιος διαμηνύει ότι δεν ζητάει απλώς αλλά «απαιτεί» από το σύνολο των γαλάζιων βουλευτών να τρέξουν στον κρίσιμο αυτό εκλογικό αγώνα με την ίδια ένταση και προσήλωση που το έπραξαν όταν κυνηγούσαν ατομικά το σταυρό.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης θα προειδοποιήσει και δια ζώσης πλέον τα στελέχη του ότι θα παρακολουθούνται στενά και η στάση τους θα αξιολογηθεί στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, εφόσον οι πολίτες επαναβεβαιώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσαν στην παράταξη την περασμένη Κυριακή.

Το διακύβευμα του σχηματισμού κυβέρνησης

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει οδηγίες στα γαλάζια στελέχη για το μήνυμα που πρέπει να μεταδώσουν στις επαφές τους με τους πολίτες τον επόμενο ένα μήνα.

Στόχος της Πειραιώς είναι να καταστεί σαφές στην κοινωνία ότι με τον εκλογικό θρίαμβο της πρώτης κάλπης η ΝΔ μπορεί να έχει εξασφαλίσει την πρωτιά, αλλά «η αυτοδυναμία δεν είναι δεδομένη. Δεν έχει κλειδώσει».

Συνεπώς, αν οι πολίτες θέλουν όπως έδειξαν σταθερότητα και κυβερνησιμότητα θα πρέπει να ξεχάσουν οποιαδήποτε σκέψη για αποχή ή χαλαρή ψήφο και αλλαγή της επιλογής τους και να προσέλθουν ξανά στις κάλπες της 25ης Ιουνίου για να στηρίξουν τη ΝΔ.

«Οι μεγάλες αλλαγές είναι εφικτές μόνο από τις ισχυρές και σταθερές κυβερνήσεις», είναι το μήνυμα. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης εξάλλου με συνέντευξή του σήμερα στην Καθημερινή της Κυριακής χαρακτηρίζει την αυτοδυναμία «μονόδρομο» ώστε η χώρα να αποφύγει παραλυτικά φαινόμενα και νέες περιπέτειες.

Ένας επιπλέον κίνδυνος τον οποίο θέλει να αποτρέψει το γαλάζιο επιτελείο είναι η μετατόπιση του ενδιαφέροντος των πολιτών από το διακύβευμα του σχηματισμού κυβέρνησης την επόμενη μέρα στο ποιο κόμμα θα αναλάβει τα ηνία της αντιπολίτευσης και να ψηφίσουν με γνώμονα αυτό.

«Και σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση», είναι το μήνυμα που πρέπει να μεταφέρουν με ένταση οι βουλευτές της ΝΔ σε όλη τη χώρα, ώστε να μην υπάρξει διαρροή ψήφων του κόμματος προς το ΠΑΣΟΚ το οποίο διαγκωνίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την πρωτοκαθεδρία στην Κεντροαριστερά.

Τα νέα διλήμματα

Από αύριο στην Πειραιώς αναμένεται να αποκρυσταλλωθούν και τα νέα διλήμματα που θα τεθούν από τη ΝΔ σε αυτή την προεκλογική περίοδο. «Όπλο» της πάντως στην επανάληψη του διλήμματος «συμπαγής και αποτελεσματική κυβέρνηση ή χάος» αποτελεί και η δια στόματος του Νίκου Ανδρουλάκη απόρριψη οποιασδήποτε συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ακόμα και στο ενδεχόμενο η πλειοψηφία της ΝΔ να είναι κυριολεκτικά οριακή.  

Βέβαιο επίσης είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιμείνει και υπό τα νέα δεδομένα ότι η μοναδική αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης που διασφαλίζει την ανάπτυξη και την προοπτική της χώρας είναι αυτή της ΝΔ, απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που εστιάζουν στην ηγεμονία της Κεντροαριστεράς έναντι ενός συνεκτικού σχεδίου για την επόμενη 4ετία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.