Μενού
mpahtseli
Μπαχτσελί | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ο στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και εθνικιστής, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά και τη συντριπτική νίκη του Τούρκου προέδρου στο β' γύρο των προεδρικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα.

Ο Μπαχτσελί, μιλώντας σε δημοσιογράφους και σε στελέχη του κόμματός του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αξιότιμα μέλη του Τύπου, σήμερα η Τουρκία γράφει ιστορία και εγγυάται το μέλλον, την εγγύηση της ενότητας της χώρας. Η συμμετοχή των πολιτών μας στο εσωτερικό και το εξωτερικό της Τουρκίας ήταν σημαντική στο να γίνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο 13ος πρόεδρος της χώρας μας».

«Στην πολιτική ιστορία της Τουρκίας υπήρξε αυτή τη στιγμή μία πρωτιά, η οποία έδειξε σε εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν σε δύο γύρους, ότι με δημοκρατικό φρόνημα μπορούμε να κερδίσουμε τη διαδικασία και να αναδειχθούμε ως πρώτη δύναμη. Αυτό έγινε φανερό και στους δύο γύρους αυτής της εκλογικής διαδικασίας. Βεβαίως, αυτό σημαίνει και μία δημοκρατική κατάκτηση για τη χώρα μας. Πιστεύουμε ότι με κάθε νομιμότητα έχουμε φτάσει αυτή τη χώρα στο επίπεδο μίας δημοκρατικής χώρας, στην οποία εξελέγη ο πρόεδρος Ερντογάν» συμπλήρωσε παράλληλα ο Μπαχτσελί.

Συμπλήρωσε, επίσης, πως «πιστεύουμε ότι οι κάλπεις έδειξαν ότι ψηφίζει ο λαός για τη σωτηρία, για τη δικαιοσύνη και για το μέλλον αυτής της χώρας και των πολιτών της. Οι πολίτες δεν υπέκυψαν σε όλο το συκοφαντικό αφήγημα που αναπτύχθηκε εναντίον μας. Ο κόσμος όλος ενώθηκε και εναντιώθηκε στην Τουρκία, όπως ήταν τα λόμπι και πολιτικοί, οι οποίοι προσπάθησαν με προβοκάτσιες να παίξουν ένα παιχνίδι κατά μας. Όμως, εμείς με τη στάση μας, που ήταν ανάλογη της στάσης με αυτή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου στα Δαρδανέλια και στην Καλλίπολη, μπορέσαμε και απαντήσαμε σε όλες αυτές τις προσπάθειες που έγιναν κατά της Τουρκίας».

 Όλες οι τελευταίες εξελίξεις και ειδήσεις για τις εκλογές στην Τουρκία είναι στο Reader. Ακολουθήστε το Reader στο Google News για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.