Μενού
tzimeros - kranidiotis
Θάνος Τζήμερος και Φαήλος Κρανιδιώτης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η «Δημιουργία Ξανά», η οποία υπήρξε συγχώνευση των κομμάτων του Θάνου Τζήμερου και του Φαήλου Κρανιδιώτη δεν κατάφερε να εκλεγεί στη νέα Βουλή, καθώς δεν συγκέντρωσε το απαιτούμενο ποσοστό. Τόσο το κόμμα όσο και ο πρόεδρός του (σ.σ. ο πρώτος) ανακοίνωσαν πως δεν θα είναι υποψήφιοι στη διαδικασία της 25ης Ιουνίου.

Στο εσωτερικό του κόμματος επικράτησε ένταση νωρίτερα, σήμερα, μετά και την ανάρτηση που έκανε ο αντιπρόεδρός του, Φαήλος Κρανιδιώτης, στο Facebook όπου και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιουνίου. 

Η ανάρτηση Κρανιδιώτη:

Πιο αναλυτικά, ο Φαήλος Κρανιδιώτης που ξανασυστήνεται ως πρόεδρος της Νέας Δεξιάς, σε ανάρτησή του αναφέρει:

«Στις ερχόμενες εκλογές θα στηρίξω την ΝΔ με στόχο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, που θα μπορεί χωρίς εξαρτήσεις να κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις φορολογικές, διοικητικές, για την ευημερία της χώρας. Θα ψηφίσω ΝΔ και καλώ όλους τους φίλους και υποστηρικτές μου να το κάνουν, αφού σκεφτούν και αποφασίσουν ως ελεύθεροι πολίτες, διότι επιπλέον πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο επανεξοπλισμός της χώρας, η υλοποίηση της Ειδικής Αμυντικής Συμφωνίας με την Γαλλία και η νέα Αμυντική Συμφωνία με τις ΗΠΑ, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί με «επαναδιαπραγμάτευση» ή και ακύρωση».

«Οι παρούσες ιστορικές συνθήκες, με την αντιδυτική πορεία της,Τουρκίας, αποτελούν μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα, να εξυπηρετήσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα ταυτίζονται τα με αυτά των συμμάχων μας, ώστε να ωφεληθεί ο Ελληνισμός από την Χειμάρρα και το Αιγαίο ως την Κύπρο. Πολιτικές προτάσεις, υποτίθεται «πατριωτικές», που ευαγγελιζονται έξοδο από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αντιαμερικανισμό, τον οποίο πλήρωσε πανάκριβα ο Ελληνισμός, πρόσδεση στο άρμα της Ρωσίας, και αναχρονιστικά ευχολόγια για την οικονομία, την κοινωνία και το κράτος, είναι ανορθολογικές και καταστροφικές».

«Η Ιστορία διδάσκει πως όποτε συγκρουστήκαμε με τους συμμάχους μας και βρεθήκαμε απομονωμένοι βλάφτηκαν ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα μας. Οι πολιτικές που θα κάνουν την Ελλάδα ισχυρή και τους Έλληνες να ευημερούν, απαιτούν σταθερότητα και σοβαρότητα».

«Θα ψηφίσω ΝΔ και καλώ και σας, αφού σκεφτείτε ως ελεύθεροι άνθρωποι, να το κάνετε, διότι μια αυτοδύναμη ΝΔ με τέτοια συντριπτική νίκη, δεν θα έχει κανένα άλλοθι να μην κάνει σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, να συντρίψει την εγκληνατικότητα και να ξεδοντιάσει την μηδενιστική αριστερά, ώστε να ανακτήσει η δημοκρατική πολιτεία την εξουσία της στα πανεπιστήμια, και στους δημόσιους χώρους εν γένει, εξοβελίζοντας τον αριστερόστροφο φασισμό από αυτά και αποκαθιστώντας την τάξη, την κοινωνική ειρήνη και την ευπρέπεια. Είναι καιρός να τελειώνουμε με όλα όσα μας εμποδίζουν να γίνουμε ισχυρο και σύγχρονο κράτος».

«Ο λαός με την ψήφο του στις 21/5 έδειξε σε όλους μας τι θέλει και οφείλουμε να τον ακούσουμε. Οι εκλογές είναι συγκριτική διαδικασία και όχι ιδεολογική φαντασίωση. Επιλέγεις ανάμεσα στις προτάσεις και τα πρόσωπα που υπάρχουν. Έχοντας απέναντι τις διάφορες εκφάνσεις της μηδενιστικής κρατικιστικής αριστεράς, που ταυτίζεται με μικροκομματική ευκολία με κάθε περιθωριακό εγκληματικό στοιχείο και με εχθρούς της χώρας, όπως και σχηματισμούς, που προτείνουν τρία σωστά και εκατό ανορθολογικές, αναχρονιστικες και καταστροφικες θέσεις, η ορθή επιλογή είναι Κυριάκος Μητσοτάκης και ΝΔ».

Η απάντηση Τζήμερου

Με... μία όχι και τόσο ψύχραιμη ανάρτηση επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και όλων όσων ασπάζονται την άποψη ότι «την τωρινή τετραετία θα κάνει ό,τι δεν έκανε την προηγούμενη», ο πρόεδρος της «Δημιουργίας Ξανά», Θάνος Τζήμερος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζήμερος αποσύρθηκε από τις εκλογικές διαδικασίες, όπως είχε υποσχεθεί, καθώς δεν κατάφερε να μπει ούτε στην τωρινή Βουλή γιατί το ποσοστό του κόμματος που έφτιαξε μαζί με τον Φαήλο Κρανιδιώτη δεν συγκέντρωσε το απαιτούμενο 3%.

«Ο Φαήλος και αρκετοί άλλοι "άστεγοι" εκλογικά, θεωρούν πως αυτή την 4ετία, οι ευνουχισμένοι ασπόνδυλοι γαλαζαίοι, θα κάνουν ό,τι δεν έκαναν την προηγούμενη. Εγώ δεν ασπάζομαι αυτή την άποψη. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουν το διαγούμισμα των φόρων των πολιτών, ως κομματικό λάφυρο, και την άλωση του κράτους από τον κομματικό στρατό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.