Μενού
Mpogdanos
Κωνσταντίνος Μπογδάνος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε μία απαράδεκτη δήλωση, εν μέσω τριήμερου Εθνικού Πένθους για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, προχώρησε νωρίτερα, σήμερα, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, πρόεδρος του κόμματος «Πατριωτικός Συνασπισμός».

Ειδικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega για το Εθνικό Πένθος είπε «πως δεν το αναγνωρίζουμε, γιατί το ναυάγιο έλαβε χώρα εκτός ελληνικής επικράτειας και τα θύματα ήταν πολίτες τρίτων χωρών». Συμπλήρωσε, σε ερώτηση που του έγινε για το τι χαρακτηρίζει ο ίδιος εθνικό πένθος, ότι «Εθνικό Πένθος ήταν τα Τέμπη».

Η απαράδεκτη δήλωσή του

«Εντούτοις δεν αναγνωρίζουμε το εθνικό πένθος. Και δεν το αναγνωρίζουμε ως εθνικό, διότι πρόκειται για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα εκτός ελληνικής επικράτειας, και τα θύματα ήταν πολίτες τρίτων χωρών. Ως εκ τούτου, κάθε Έλληνας αισθάνεται αγανάκτηση και οδύνη αλλά δεν είναι εθνικό πένθος αυτό το πένθος. Εθνικό πένθος ήταν τα Τέμπη» είπε στην αρχή.

Πρόσθεσε πως «ο Πατριωτικός Συνασπισμός θα εξακολουθήσει το προεκλογικό του πρόγραμμα. Αύριο έχουμε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για το πρόγραμμά μας, και θα το κάνουμε. Καλούμε το ελληνικό κράτος, εάν εξακολουθήσει να συμβαίνει κάτι τέτοιο, να μην χύνει κροκοδείλια δάκρυα, αλλά να εφαρμόσει εξαντλητικές ποινές στους δουλεμπόρους, να κλείσει τις ΜΚΟ, να μην παρασημοφορεί τους συνεργάτες του. Πένθος ναι, εθνικό όχι».

«Είναι διεθνές, όχι εθνικό»

Ο ίδιος επέμεινε: «Είναι διεθνές πένθος, ευρωπαϊκό όχι εθνικό. Κρίνουμε την απόφαση οριακά υποκριτική. Εάν το κράτος θέλει να τα σταματήσει αυτά, να λάβει μέτρα. Να ρίξει στα μπουντρούμια τους λαθρεμπόρους, να κλείσει τις ¨"λαθροΜΚΟ" που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο. Δεν θα είχαν πάρει τουλάχιστον 2.000 ευρώ από τον κάθε άνθρωπο; Μιλάμε για 2 εκ ευρώ πάνω στο πλοίο, κάποιος θα τα πάρει αυτά τα λεφτά. Να μην έρχονται όπως έρχονται. Εάν η ελληνική κοινωνία θέλει μεσούσης και κορυφωμένης της προεκλογικής περιόδου να κατεβάσουμε ρολά για 3 μέρες, να πάει τις εκλογές 3 μέρες μετά».

Τα συγχαρητήρια στο Λιμενικό 

Κατά τη διάρκεια της απαράδεκτης τοποθέτησής του, είπε παράλληλα ότι «θλιβόμαστε βαθύτατα από την απώλεια τόσων ανθρώπων υπό τέτοιες σοκαριστικές συνθήκες. Εξοργιζόμαστε με τους εγκληματίες λαθροδιακινητές, τους σύγχρονους δουλεμπόρους, αλλά και με τις εγκληματικές ΜΚΟ που αποτελούν συνεργούς τους. Συγχρόνως και με τις πολιτικές που ουσιαστικά προσκαλούν αυτούς τους ανθρώπους στις ευρωπαϊκές χώρες και ουσιαστικά τους εκθέτουν σε αυτές τις συνθήκες».

«Συγχαίρουμε το ελληνικό κράτος, την ελληνική πολιτεία, τους άνδρες και τις γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας, που για άλλη μία φορά υπερέβαλαν εαυτόν και έδειξαν καρδιά και ψυχή στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης» σημείωσε επίσης.

Δείτε επίσης:

Ναυάγιο στην Πύλο: Η ανατομία μίας πολύνεκρης τραγωδίας - Η πορεία προς τον θάνατο

Οργιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας για πίνακα 350 ετών που «δείχνει» ένα iPhone

Πύλος: Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της Liberation

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.