Μενού
papastaurou
Σταύρος Παπασταύρου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νέα πρόσωπα περιλαμβάνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (26/6), μετά την εντολή σχηματισμού που έλαβε από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ορκωμοσία που ακολούθησε. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και ο Σταύρος Παπασταύρου.

Ο Σταύρος Παπασταύρου θα είναι ο υπουργός Επικρατείας της νέας κυβέρνησης. Σημειώνεται πως υπουργοί Επικρατείας είναι επίσης ο Μάκης Βορίδης και ο Άκης Σκέρτσος.

Ποιος είναι ο Σταύρος Παπασταύρου

Ο Σταύρος Παπασταύρου είναι Έλληνας πολιτευτής, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και δικηγόρος. Ήταν στενός συνεργάτης της Κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά και αναφέρεται ως ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Κυβέρνησης με την Τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας. 

Σπούδασε στη Νομική Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ. Τη δεκαετία του '90 ήταν στέλεχος της ΟΝΝΕΔ. Είχε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία ήδη από την περίοδο πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή (2004-09), ως γραμματέας Διεθνών Σχέσεων. Την ίδια περίοδο, συμπεριλήφθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Την περίοδο προεδρίας του Αντώνη Σαμαρά (2009-15) κράτησε τη θέση του, ενώ του δόθηκε δραστήριος ρόλος στις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με την Τρόικα, καθώς αναφέρεται ως ο επικεφαλής της ελληνικής πλευράς.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA