Μενού
orkomosia
Ορκωμοσία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Πρώτη ημέρα στα υπουργεία για τους νέους υπουργούς της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Χθες (27/06) τα μέλη της νέας κυβέρνησης ορκίστηκαν ενώ σήμερα στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο υπουργικό συμβούλιο.

Και μπορεί οι υπουργοί να έφτασαν νωρίς στα γραφεία τους, ωστόσο, δεν έλειψαν και τα ευτράπελα. Από τη μία στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν αναγνώρισαν τον Δημήτρη Παπαστεργίου, από την άλλη η Σοφία Ζαχαράκη έδωσε αποστομωτική απάντηση στα σεξιστικά σχόλια του Θάνου Τζήμερου.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Εγώ πάντα έρχομαι νωρίς»

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης ευχήθηκε «καλή αρχή σε όλους» σημειώνοντας ότι «εγώ πάντα έρχομαι πρωί». «Πρώτη προτεραιότητα είναι να κάνουμε τη ζωή των εργαζομένων καλύτερη, να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά τους, να φτιάξουμε προγράμματα επανεκπαίδευσης και να υπάρχει δικαιοσύνη στην αγορά εργασίας».

Σε ερώτηση τι θα γίνει με τον κατώτατο μισθό και τις αυξήσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα ο νέος υπουργός Εργασίας απάντησε «όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν στο ακέραιο».

Δημήτρης Παπαστεργίου: Να δούμε τι ταλαιπωρεί τον πολίτη στην καθημερινότητά του

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, προσερχόμενος στο υπουργείο το πρωί της Τετάρτης, τόνισε: «Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά που έχει γίνει. Δεν πρέπει να καθυστερήσουμε τίποτα από όσα έχουν δοξολογηθεί. Να δούμε τι ταλαιπωρεί τον πολίτη στην καθημερινότητά του, παντού κρύβονται θύλακες καθυστέρησης ταλαιπωρίας και γραφειοκρατίας».

Νίκη Κεραμέως: «Θα αναβαθμίσουμε το δημόσιο»

Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως είπε: «Ο στόχος μας είναι ένας, πως θα εξυπηρετήσουμε καλύτερα τον πολίτη, πως θα αναβαθμίσουμε το δημόσιο ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες να είναι καλύτερες και με απώτερο στόχο πως ο πολίτης εν τέλει, θα λαμβάνει καλύτερες υπηρεσίες, ποιοτικές, πιο γρήγορα, όλα προς όφελος του πολίτη. Η λέξη εδώ πέρα είναι πολίτης».

Κωστής Χατζηδάκης: «Δεν μου είναι άγνωστο το Υπουργείο»

Ο Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών είπε αρχικά πως «δεν μου είναι άγνωστο ούτε το Υπουργείο, ούτε και το κτήριο».

«Το θέμα είναι να εφαρμόσουμε μια πολιτική Ευρώπης και κοινής λογικής. Δεν είναι ανάγκη να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα. Να δούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και στην πολιτική μας να έχουμε πάντα στο μυαλό μας του ευάλωτους, τη διάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης» πρόσθεσε.

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Πολλή δουλειά»

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε με τη σειρά του: «Πολλή δουλειά, συνεχίζουμε και ξεκινάμε ταυτόχρονα».

Σοφία Ζαχαράκη: «Πλήρης εναρμόνιση επαγγελματικής – οικογενειακής ζωής»

Νωρίς έφτασε στο υπουργείο και η Σοφία Ζαχαράκη.

«Έχουμε το ζήτημα το στεγαστικό, τα δάνεια για τα νέα ζευγάρια που πολλά έχουν φτάσει στην τελική φάση έγκρισης, άρα πρέπει να πατήσουμε το κουμπί για να μπορέσουν να έρθουν τα δάνεια, τα σημαντικά εγχειρήματα, το paic button, όλα τα καινούρια project τα οποία τρέχουν» είπε με τη σειρά την η κ. Ζαχαράκη, η οποία αναλαμβάνει το νέο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και έδωσε έμφαση στην αμεσότητα των κινήσεων και εξελίξεων στο συγκεκριμένο υπουργείο.

Τόνισε πως στόχος είναι η: «Πλήρης εναρμόνιση επαγγελματικής – οικογενειακής ζωής» και πως μια σημαντική πτυχή του νέου Υπουργείου είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού. Τέλος πρόσθεσε πως: «Θα κριθώ από την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά μου και νομίζω και μια δυνατότητα να διοικήσω, όλες οι άλλες είναι προσωπικές μου επιλογές και δεν αφορούν κανέναν».

Κώστας Κυρανάκης: «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια»

Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έφτασε το πρωί και ο υφυπουργός Κώστας Κυρανάκης ο οποίος σημείωσε πως «η δουλειά σου πρέπει να μιλήσει, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, τα ζητήματα της απλοποίησης τα βλέπει στην καθημερινότητά του ο πολίτης».

Η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, φτάνοντας στο υπουργείο Τουρισμού ανέφερε πως έχει ενημερωθεί για όλα τα θέματα και αμέσως ξεκινά δουλειά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA