Μενού
georgiadis
Ο Άδωνις Γεωργιάδης. | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Το τσιμέντωμα της περιοχής όπου σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ήταν η μοναδική λύση για τη λειτουργία των γερανών, που διενέρησαν έρευνες στα συντρίμμια, υποστήριξε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Status 107,7», ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν υπάρχει κανένα μπάζωμα. Η συνωμοσιολογία καταστρέφει τη χώρα. Γίνεται το δυστύχημα. Έβρεχε δυο μέρες συνεχόμενα. Τα βαγόνια έχουν εξωκείλει. Πάει η Πυροσβεστική, και πρέπει να στήσει τους γερανούς για να σηκώσει τα βαγόνια ώστε να βρει τυχόν επιζώντες και να περισυλλέξει τα πτώματα», τόνισε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Οι γερανοί, βάρους πολλών τόνων, πρέπει να σηκώσουν βαγόνια πολλών τόνων, και να πατήσουν σε σταθερό έδαφος. Το έδαφος από κάτω είναι σαθρό με λάσπη από τη βροχή», περιέγραψε στη συνέχεια.

«Και τι λέει η Πυροσβεστική; “Έγινε διαμόρφωση του χώρου προκειμένου να επιχειρήσουν οι γερανοί, να σηκώσουν τα βάρη”. Οι γερανοί χρειάζονται σταθερό πεδίο να μη βουλιάζει, γι’ αυτό και έθεσαν κάποια φερτά αντικείμενα. Πέταξαν χαλίκι και γαρμπίλι. Έκαναν το έδαφος σταθερό για να πατήσουν οι γερανοί», ισχυρίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Γεωργιάδης: «Έμπλεξαν τον Τριαντόπουλο»

Όταν ερωτήθηκε για όσα είπαν οι συγγενείς των θυμάτων, ότι δηλαδή το τσιμέντωμα διατάχθηκε από τον Χρήστο Τριαντόπουλο, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Ο Τριαντόπουλος δεν είχε καμία αρμοδιότητα να δώσει τέτοια εντολή δεν ξέρω πώς τον έχουν μπλέξει. Τέτοια εντολή μπορεί να δώσει μόνο η πολιτική προστασία, είτε της Περιφέρειας είτε του κράτους. Η εμπλοκή Τριαντόπουλου έγινε για να βάλουν μια συνωμοσία γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου».

Για την κατάθεση εμπειρογνώμονα ότι στην αμαξοστοιχία μεταφερόταν παράνομα, το εύφλεκτο υλικό ξυλόλιο το οποίο και προκάλεσε πυρκαγιά και θανάτους περισσότερους από όσους προκάλεσε η σύγκρουση καθαυτή, ο υπουργός απάντησε: «Εάν υπάρχει περίπτωση λόγω λαθρεμπορίας να έχει γιγαντωθεί το δυστύχημα αυτό, και αν η έκρηξη δεν ήταν από τα λάδια των τρένων των φρένων αλλά είναι λόγω ενός παρανόμου υλικού που μεταφερόταν με την εμπορική αμαξοστοιχία, εγώ προσωπικά θέλω να βρεθεί ο υπεύθυνος και να τιμωρηθεί ισόβια».

«Όμως αν υπάρχει θέμα λαθρεμπορίας, αυτό εις τι αφορά τη διερεύνηση του ατυχήματος σε κυβερνητικό επίπεδο; Για ποιον λόγο η κυβέρνηση να θέλει να συγκαλύψει μια λαθρεμπορία; Η συνωμοσιολογία βλάπτει τη λογική», υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA