Μενού
kasselakis-ieronymos
Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ για την κομματική πειθαρχία και την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ένα μπρος - πίσω είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες με την ηγετική ομάδα να βρίσκεται σε βέρτιγκο. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε πως δεν θα υπάρχουν διαγραφές με τον Στέφανο Κασσελάκη να την αδειάζει μέσα από μια ανάρτηση του που σημείωνε πως «εάν παρεκκλίνει ένας βουλευτής από τον δρόμο της προόδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις».

Με νέες δηλώσεις η κ. Αυγέρη προσπάθησε να δικαιολογήσει την στάση της λέγοντας πως ούτε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για διαγραφές και συγκεκριμένα σημείωσε «Λέει ότι "θα το δούμε". Είναι μία συνθήκη που πρέπει να προκύψει, αλλά προϋπόθεση είναι να έχουμε το κείμενο. Τώρα δεν είναι καν στο τραπέζι το νομικό κείμενο από την κυβέρνηση».

Το κλίμα στην Κουμουνδούρου είναι βαρύ με τα στελέχη να είναι σε επαφή από χθες το βράδυ ενόψει και της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής. Μπορεί από το περιβάλλον της εκπροσώπου Τύπου να μην σχολιάζουν το «άδειασμα» Κασσελάκη ωστόσο είναι εμφανές πως υπάρχει μια ενόχληση διότι η Δώρα Αυγέρη με την πορεία της έχει δείξει ότι δεν θα λειτουργούσε χωρίς συναίσθηση του ρόλου της και ενάντια σε κάποια θέση του Προέδρου. Όλοι αναμένουν την παρέμβαση Κασσελάκη  στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και ακονίζουν τα «μαχαίρια» τους καθώς εκτιμούν πως η χάραξη στατηγικής μόνο από τον Πρόεδρο του κόμματος, χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει κάποια συζήτηση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν ούτε τους στενούς του συνεργάτες να μην γνωρίζουν ότι πρόκειται να αναφερθεί σε κομματική πειθαρχία στη συνέντευξη του στο STAR. Ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν δεικτικά ότι «όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπογράψει και καταθέσει ένα πιο προοδευτικό νομοσχέδιο απο αυτό που θα φέρει η κυβέρνηση είναι τουλάχιστον άστοχο να μιλάς για κομματική πειθαρχία για ένα νομοσχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη». Συζητήσεις θα υπάρξουν και για την αιφνιδιαστική απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει ότι θα υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο την στιγμή που δεν έχει δει το φως καμία διάταξη και δεν έχει υπάρξει συζήτηση στα αρμόδια όργανα. Η δυσαρέσκεια καταγράφεται και από πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη όπως οι Νίκος Παππάς και Γιώργος Τσίπρας με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δείχνει πλέον πως κρατά στάση αναμονής μέχρι να δει το τελικό κείμενο. 

Τετ α τετ με τον Αρχιεπίσκοπο

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε και η συνάντηση που είχε ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια. Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε  με την δήλωση που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος που σημείωσε πως είναι επιφυλακτικός λέγοντας «χρειαζόμαστε να έχουμε στα χέρια μας κάποιο κείμενο για να το μελετήσουμε για να το δούμε και να τοποθετηθούμε». Ο Στέφανος Κασσελάκης στις δηλώσεις που έκανε είπε πως «οι αρχές της Αριστερας συνάδουν με αυτές της Εκκλησίας, επειδή το κόμμα θέλει να είναι η φωνή των αδύναμων και να στέκεται με αλληλεγγύη στο πλευρό τους».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA