Μενού
alexis-tsipras-syriza
Αλέξης Τσίπρας στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το τοπίο αρχίζει και ξεκαθαρίζει στα στρατόπεδα των υποψηφίων. Ο Νίκος Παππάς δηλώνοντας ότι θα στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος έδωσε το σήμα στους 12.787  ψηφοφόρους του για την πρόταση του που να κινηθούν.

Είναι μια κρίσιμη παρέμβαση την ώρα που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει δείξει προς την Εφη Αχτσιόγλου χωρίς να δηλώνει ξεκάθαρα τη στήριξή του.

Είχαν προηγηθεί συσκέψεις του Νίκου Παππά με τους συνεργάτες του και σύμφωνα με πληροφορίες αργά χθες το βράδυ κατέληξε στην απόφαση να παρέμβει ανοικτά και να στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μάλιστα και ενώ είναι σε εξέλιξη μια συζήτηση αναφορικά με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - εφόσον εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης που δεν είναι βουλευτής -  συνεργάτες του κ. Παππά δηλώνουν πως δεν πρόκειται να είναι ο Νίκος Παππάς πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο λόγος που βρέθηκαν να απαντούν για αυτό το ενδεχόμενο ήταν οι αιχμές στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου ότι μπορεί να στηρίξει Κασσελάκη ως «αντάλλαγμα» μιας τέτοιας θέσης. 

axtsiogloy-kasselakis
Έφη Αχτσιόγλου - Στέφανος Κασσελάκης | Eurokinissi

 

Την ίδια ώρα η εγκύκλιος της εφορευτικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που ορίζει πως τα παλιά μέλη που δεν πήγαν να ψηφίσουν στον πρώτο γύρο έχουν περιθώριο μέχρι αύριο να δηλώσουν εκ νέου τα στοιχεία τους ειδάλλως δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν προκάλεσε την οργή του Παύλου Πολάκη.

Ο Σφακιανός βουλευτής αφήνοντας αιχμές για την στόχευση της επιτροπής τονίζει πως με αυτόν τον τρόπο εμποδίζουν τους ψηφοφόρους να πάνε στην κάλπη.

Εν τω μεταξύ τα στελέχη αρχίζουν να τοποθετούνται σιγά σιγά για τον υποψήφιο ή την υποψήφια που θέλουν να στηρίξουν. Μάλιστα κάποιοι αλλάζουν την απόφαση τους. Στροφή από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα που αν και αρχικά είχε στηρίξει ανοικτά την Έφη Αχτσιόγλου... τώρα  με μήνυμά της στα social media υποστηρίζει την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι εκλογές

Η σιωπηλή στάση του Αλέξη Τσίπρα στις εσωκομματικές εκλογές έχει προκαλέσει ερωτηματικά σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θέλει να διασφαλιστεί η ενότητα και να μην επηρεάσει με κάποια του δήλωση τα μέλη του κόμματος για τον ποιον ή ποιαν θα ψηφίσουν.

Εφόσον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μην δώσει το δαχτυλίδι η απόφαση του ήταν ότι έπρεπε οι ψηφοφόροι να μείνουν ανεπηρέαστοι καθώς γνωρίζει τη βαρύτητα των λόγων του. Βέβαια, δεν είναι λίγοι μέσα στην Κουμουνδούρου που πιστεύουν ότι με αυτή τη στάση ευνόησε την υποψηφιότητα Κασσελάκη.

ekloges-syriza-tsipras
Ο Αλέξης Τσίπρας στην κάλπη των εκλογών | Eurokinissi

 

Όπως χαρακτηριστικά λένε ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάστηκε όλη την προηγούμενη περίοδο ως ο συνεχιστής του Αλέξη Τσίπρα ή ακόμη και ως ο νέος Αλέξης χωρίς να υπάρξει αντίδραση από το επιτελείο του κ. Τσίπρα.

Ισχυρίζονται πως είχε δίπλα του πρόσωπα πολύ κοντά στον πρώην πρωθυπουργό όπως ο Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Παύλος Πολάκης που έδειχναν πως ο κ.Κασσελάκης είναι αρεστός στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα στελέχη που ισχυρίζονται πως όλοι οι υποψήφιοι επικαλούνταν τον Αλέξη Τσίπρα και ούτε εκεί υπήρξε κάποια παρέμβαση του προέδρου.

Όπως και ότι στελέχη από το περιβάλλον Τσίπρα είναι στο επιτελείο της Έφης Αχτσιόγλου και επομένως αυτή η συζήτηση δεν έχει βάση, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά 

Παράλληλα, ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσιπρα, Θανάσης Καρτερός, πήρε θέση σε όλα αυτά τα σενάρια που διακινούνται. Θύμισε την στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια και έγραψε χαρακτηριστικά στην ΑΥΓΗ : «Πρώτον ότι ο Τσίπρας δήλωσε ότι θα παραμείνει και παραμένει στεγανά ουδέτερος. Πειθαρχούμε σε ό, τι αποφασίσουν τα μέλη μας, αυτή είναι η αμετακίνητη άποψή του.

Δεύτερον, το τελευταίο για το οποίο μπορεί να κατηγορηθεί είναι ότι οργάνωνε στη διαδρομή του οποιουδήποτε είδους συνωμοσίες εσωκομματικού τύπου, ή ότι χρησιμοποίησε βολικές θεωρίες περί εχθρών εντός των τειχών.

Σιγά μην το κάνει τώρα. Και τρίτον, αυτό που από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι τον ενδιαφέρει είναι η ενότητα και το αύριο του κόμματος. Καμιά ανοχή στην εμπάθεια, τις ακρότητες, τους ποικίλους ρατσισμούς και την τοξικότητα» και συμπλήρωσε πως «μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε, ξέροντας  τη διαδρομή του, ότι αυτό που ζητά και περιμένει είναι να στηρίξουν όλοι από Δευτέρα, χωρίς επιφυλάξεις και αστερίσκους, αυτόν ή αυτή που τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξουν.

Χωρίς τεχνητούς φόβους και με γνήσιο πάθος». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.