Μενού
xrysoxoidis adonis.jpg
Άδωνις Γεωργιάδης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Εντός των επόμενων ωρών και συγκεκριμένα στις 18:00 θα ανακοινωθεί ο «μίνι ανασχηματισμός» της κυβέρνησης, που έχει αποφασίσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως έγινε γνωστό, στις 18.00, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα γίνουν ανακοινώσεις από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Όπως τονίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα δεν θα είναι σαρωτικές. Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιλέξει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αλλαγές σε κρίσιμους τομείς με έντονο κοινωνικό ενδιαφέρον.

Ο ίδιος και το στενό του επιτελείο έχουν αξιολογήσει το έργο όλων των υπουργών και υπάρχει πλήρης εικόνα για όλα τα χαρτοφυλάκια.

Το επικρατέστερο σενάριο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι ο νυν υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, να επιστρέφει στο γνώριμο για εκείνον υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αντί του Γιάννη Οικονόμου.

Αν όντως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιστρέψει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα είναι η 5η θητεία του.

Την ίδια ώρα, ακόμα μια επιστροφή φαίνεται πως έχει «κλειδώσει», πρόκειται για τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος πιθανότατα θα αποχαιρετήσει το υπουργείο Εργασίας, για το γνώριμό του, υπουργείο Υγείας.

Ανασχηματισμός: Τα σενάρια

Το κενό του στο υπουργείο Εργασίας ενδέχεται να καλύψει ο νυν υφυπουργός, Βασίλης Σπανάκης. Δυνατά «παίζουν» τα ονόματα των Δόμνα Μιχαηλίδου και Γιάννη Μπούγα. Δηλαδή σε κάθε περίπτωση θα γίνει αναβάθμιση υφυπουργού, είτε εντός του υπουργείου είτε με μετακίνηση από το Οικογένειας ή το Δικαιοσύνης.

 

Να σημειωθεί ότι το όνομα του Θεόδωρου Ρουσόπουλου έπεσε μεν στο τραπέζι για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αλλά αποσύρθηκε λόγω της επικείμενης εκλογής του στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που αναμένεται να αναλάβει για πρώτη φορά Έλληνας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κανείς στο Μέγαρο Μαξίμου δεν συζητάει για ανασχηματισμό, αλλά για «στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».

Ανασχηματισμός: Πώς άρχισε η φημολογία

Η φημολογία φούντωσε τις τελευταίες ώρες, καθώς ο πρωθυπουργός δεν έχει προγραμματίσει κάποια δραστηριότητα μέχρι και την Παρασκευή.

Είναι η μέρα κατά την οποία θα αναχωρήσει για τις Αιγές για να εγκαινιάσει την αναστήλωση του ανακτόρου του Φιλίππου του Β’ και εν συνεχεία θα μεταβεί οικογενειακώς στα Χανιά για τα Θεοφάνια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA