Μενού
androulakis
Ο Νίκος Ανδρουλάκης. | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

«Είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάσα στιγμή από τη βάση της προοδευτικής παράταξης», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, αναφορικά με τα σενάρια που κυκλοφορούν για πρόωρη προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες.

Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε ότι «ο κόσμος έχει πάρα πολλά προβλήματα και η μεγάλη εικόνα είναι στην ήττα της ΝΔ».

Ως προς το γιατί στο ΠΑΣΟΚ άνοιξε θέμα ηγεσίας την επομένη των εκλογών και για το αν το περίμενε, είπε: «Προσπάθησα τα χρόνια που ηγούμαι της παράστασης νοοτροπίες που μας έπληξαν να τις παραμερίσω, τείνοντας χέρι προς όλες τις κατευθύνσεις».

«Με θλίβει που κάποιοι δεν περίμεναν ούτε το πέρας της διαδικασίας. Απαξιωτική στάση για την ουσία της πολιτικής», συμπλήρωσε.

«Όχι την ώρα που βυθίζεται η ΝΔ εσύ να παίρνεις τον προβολέα από την ουσία και να τον στρέφεις στο κόμμα σου», είπε στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Αν αθροίσεις τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ πέραν του λεκανοπεδίου Αττικής, εμφανίζεται δεύτερο κόμμα. Δεν υπάρχει άλλο κόμμα στο χάρτη στην αντιπολίτευση, μόνο το πράσινο», σχολίασε στη συνέχεια.

«Στην πολιτική είμαι ένας γενναίος άνθρωπος και αναλαμβάνω την ευθύνη. Στο αποτέλεσμα που έχουμε οικοδομήσει περίμενα να το κρατήσουμε όρθιο, όχι να το αποδομούμε. Έχουμε μεγάλους στόχους», πρόσθεσε.

Σχετικά με το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ απάντησε καταφατικά.

Ανδρουλάκης: Η απάντηση σε Δούκα

Για τι συνέπειες στο ΠΑΣΟΚ, εφόσον δεν γίνουν εσωκομματικές εκλογές έως το 2025, όπως προβλέπεται, είπε: «Δεν θα δεχτώ ούτε ρεσάλτα ούτε τυχοδιωκτισμούς. Δεν θα επιστρέψουμε στις εποχές της διχόνοιας. Κάποια στιγμή θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές. Θα τα κάνουμε όλα θεσμικά. Θα πάρουμε αποφάσεις στην Κεντρική Επιτροπή».

Για το αν έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις του με τον Χάρη Δούκα, μετά τη συμπόρευσή τους και για το αν περίμενε την παρέμβασή του στο θέμα ηγεσίας του κόμματος, υπογράμμισε: «Θεμιτές οι φιλοδοξίες του κ. Δούκα. Θέλω να του πω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεχιζόμενες ήττες, όπως είπε. Ανεβαίνει σταθερά υπό πολύ δύσκολες συνθήκες».

 

Σχετικά με το αν σκοπεύει να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Στέφανου Κασσελάκη για κοινοβουλευτική συμπόρευση σε κάποια σχέδια νόμου, τόνισε: «Θέλουμε λογικές προοδευτικές κινήσεις που θα επισημαίνουν τα ελλείμματα της κυβέρνησης».

Επιπλέον, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε για το αν θα δώσει το παρών στο συνέδριο του Ινστιτούτου Τσίπρα: «Προτίμησα να έρθω εδώ, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA