Μενού
androulakis sizitisi ergasiako.jpg
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το νέο Εργασιακό. | ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKNISSI
  • Α-
  • Α+

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν άλλωστε, ότι οι βουλευτές του κόμματός του θα καταψηφίσουν το εργασιακό νομοσχέδιο επί της αρχής, ενώ στη συνέχεια δεσμεύτηκε ότι «όσα προβλέπει για το καθεστώς εργασίας, θα καταργηθούν όταν η προοδευτική παράταξη αναλάβει τα ηνία της χώρας».

«Αγωνιζόμαστε για νέα κοινωνική πλειοψηφία που θα ανοίξει το δρόμο σε προοδευτική κυβέρνηση, η οποία είναι μονόδρομος για να αλλάξει η χώρα σελίδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Επιπλέον, ανέφερε ότι οι νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης «είναι βαθιά συντηρητικές και δεν ανταποκρίνονται στην ανάγκη να ρυθμιστούν οι νέες μορφές εργασίας που προκύπτουν». «Οι μάσκες πέφτουν ολοκληρωτικά με το σημερινό νομοσχέδιο. Πλήρως ελαστική εργασία, κατάργηση υπερωριών, συνθήκες πλήρους ανασφάλειας για το μέλλον των εργαζομένων», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Δουλέψτε περισσότερες ώρες, χωρίς περισσότερα δικαιώματα κι αμοιβές είναι το μήνυμα της ΝΔ», ανέφερε,με νόημα ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέχεια της ομιλίας του.

«Βαθιά υποκρισία»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υποστήριξε οι ρυθμίσεις που εισηγείται η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο, ευνοούν τις συμβάσεις κατά παραγγελία των εργοδοτών, ενώ την επέκρινε για βαθιά υποκρισία στο ζήτημα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας όπου υποστήριξε πώς αλλάζει τον νόμο του Κωστή Χατζηδάκη, καθώς δεν απαγορεύει τη παράλληλη απασχόληση στον ίδιο εργοδότη χωρίς παραπάνω αμοιβή.

androulakis sizitisi ergasiako 2.jpg
Ο Νίκος Ανδρουλάκης. | ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKNISSI

«Εμπαιγμός»

Για τις τριετίες ο Νίκος Ανδρουλάκης, έκανε λόγο για εμπαιγμό του Κυριάκου Μητσοτάκη και είπε οτι η σχετική τροπολογία της κυβέρνησης διαψεύδει όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ αφού προβλέπει το προσωρινό ξεπάγωμα μέχρι το 2027. «Γιατί μέχρι το 2027; Μήπως ταυτίζεται με τον εκλογικό κύκλο; Ντροπή, υποτιμάτε την νοημοσύνη του λαού. Αστεία τρικ, συνδυάζετε αυτό το μέτρο με την περίοδο διακυβέρνησής σας. Αφορά μόνο το 40% των εργαζομένων, με τους υπολοίπους τι θα γίνει;», αναρωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Επίσης, υπογράμμισε ότι είναι κοινοβουλευτική απρέπεια να βάζει η κυβέρνηση στην τροπολογία για τις τριετίες και τα μέτρα για Θεσσαλία για να εκβιάσει την ψήφο της αντιπολίτευσης. «Σαφής η θέση μας για τριετίες, διακριτή από την ΝΔ, καταθέσαμε τροπολογία. Καταψηφίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο», σημείωσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.