Μενού
georgiadis
Ο Άδωνις Γεωργιάδης. | ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Τον γύρο των ΜΜΕ έκανε το βίντεο με τον βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνο να κλαίει, καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά των γιατρών στο νοσοκομείο προς τον άρρωστο πατέρα του. 

Ο πατέρας του κ. Καλλιάνου υπέστη ανακοπή και εισήχθη στη ΜΕΘ, παρά το γεγονός ότι «οι γιατροί μου είπαν ότι υπογράφουμε όλοι ότι ο κ. Καλλιάνος είναι καλά. Ο αδερφός μου τους παρακάλαγε να τον βάλουν σε ΜΑΦ, αλλά δεν τον έβαζαν. Πέντε ημέρες τους παρακαλούσαμε και δεν τον έβαζαν».

«Επειδή αυτό που έπαθε ο πατέρας μου θα το έχουν πάθει πάρα πολλοί άνθρωποι με γιατρούς που υπογράφουν ότι είναι καλά, δεν μπορούν να φανταστούν σε αυτό το Δημόσιο Νοσοκομείο που πήγε τι έχουν να πάθουν από εμένα και τον αδερφό μου», ανέφερε ο κ. Καλλιάνος. 

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη 

Απαντώντας στον Γιάννη Καλλιάνο μέσω Twitter, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως αντιλαμβάνεται τον πόνο και ξεκαθάρισε πως «η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια» ενώ «τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια». 

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως «δεν έχω συνηθίσει να κρύβομαι» και πως ο ίδιος και το Υπουργείο δεν αναμειγνύονται στις διαδικασίες των ΜΕΘ. 

«Λόγοι ιατρικού απορρήτου δεν θα μου επέτρεπαν να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση υγείας του ασθενούς, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε», σημείωσε για τον πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Άφησα να περάσουν λίγες ώρες από τη συγκινητική και ανθρώπινη ανάρτηση του συναδέλφου και @kallianos, πριν τοποθετηθώ. Δεν έχω συνηθίσει όμως να κρύβομαι και δεν θα το έκανα ούτε τώρα. 

Σέβομαι απολύτως τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του και κάθε γιου για τον πατέρα του. 

Άλλωστε έχω χάσει και εγώ τον δικό μου και αντιλαμβάνομαι τον πόνο. 

Όμως, οφείλω να ξεκαθαρίσω για την ορθή ενημέρωση του κοινού, ορισμένα πράγματα:

Α) Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια.

Συνεπώς, το Υπουργείο και εγώ προσωπικά δεν αναμειγνυόμαστε -αξιωματικά- σε αυτή την αμιγώς ιατρική διαδικασία.

Β) Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας, καθώς η πρόσβαση σε κρεβάτι ΜΕΘ μπορεί να κρίνει σε ορισμένες περιπτώσεις τη ζωή ή τον θάνατο κάποιου. 

Έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι. 

Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί με επιστημονικά κριτήρια. 

Γ) Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό μας προσωπικό και στην προκειμένη περίπτωση η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως. 

Λόγοι ιατρικού απορρήτου δεν θα μου επέτρεπαν να γνωρίζω την ακριβή κατάσταση υγείας του ασθενούς, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε. 

Το ΕΣΥ και οι λειτουργοί του καθημερινά σώζουν χιλιάδες ανθρώπους και το κάνουν με γνώση, συνείδηση, ενσυναίσθηση, ευαισθησία και επαγγελματισμό.

Εύχομαι πολλά περαστικά στον πατέρα του φίλου μου Γιάννη και τον διαβεβαιώ ότι το ΕΣΥ κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να πάνε όλα καλά για τον πατέρα του, αλλά και για κάθε συμπολίτη μας που χρειάζεται φροντίδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA