Μενού
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τα «αποκαλυπτήρια» για το περιεχόμενο του επικείμενου νομοσχεδίου για το πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, θα πραγματοποιηθούν σήμερα, καθώς ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα θέσει πλέον δημοσίως το πλαίσιο στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Πέραν των διατάξεων, τα βλέμματα στρέφονται και στα μηνύματα που θα εκπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο εσωτερικό της ΝΔ όπου ήδη καταγράφονται διαφωνίες.

Σε επίπεδο Υπουργών ο μόνος που δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος «για λόγους αρχής» να επιμείνει μέχρι τέλους στο «όχι» είναι ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στους Υφυπουργούς, όπου υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι προβληματίζονται με αιχμή την τεκνοθεσία παρότι ο Πρωθυπουργός αναμένεται να διευκρινίσει ότι αυτή δε θα ταυτίζεται με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή συμπεριλαμβανομένης της παρένθετης μητρότητας, αλλά μόνο με την υιοθεσία και την αναγνώριση των δικαιωμάτων και των δύο γονέων έναντι των παιδιών, ώστε αυτά να προστατεύονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, είναι αυτός που εμφανίζεται πιο επιφυλακτικός από όλους και αναμένει το οριστικό κείμενο του σχεδίου νόμου για να σταθμίσει τις αποφάσεις του. Αρνητικός με «αγκάθι» την τεκνοθεσία εμφανίζεται σε αυτή τη φάση τουλάχιστον και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης, ενώ με φόντο την τεκνοθεσία έντονο προβληματισμό εκφράζουν στους συνομιλητές τους και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κώστας Κυρανάκης, η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής Μαρία Κεφάλα και ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Με δεδομένο, ωστόσο, ότι - σε αντίθεση με τους βουλευτές - στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία στην ψήφιση του νομοσχεδίου, απομένει να φανεί αν πλην του κ. Βορίδη θα υπάρξει κάποιο άλλο κυβερνητικό στέλεχος που θα αρνηθεί να υπερασπιστεί την πρωτοβουλία της κυβέρνησης. 

Διαβάστε επίσης

Συμμαθήτρια των 21 νεκρών μαθητών στα Τέμπη η μητέρα που σκότωσε το μωρό της στην Ημαθία

Η επίθεση της «17Ν» στον εισαγγελέα Ανδρουλιδάκη και τα λάθη των γιατρών που τον οδήγησαν στον θάνατο

Η πιο βροχερή πόλη της Ελλάδας - Το γαλανόλευκο «Λονδίνο» που δεν στεγνώνει εύκολα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA