Μενού
kasselakis_apostolakis
Στέφανος Κασσελάκης και Ευάγγελος Αποστολάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για το κατεχόμενο –από την Τουρκία– κομμάτι της βόρειας Κύπρου σχολίασε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εν αποστρατεία ναυάρχος του Πολεμικού Ναυτικού και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Μιλώντας στο Mega, σημείωσε πως «όσο και να τα γνωριζει τα θέματα, ο ειδικός δίπλα του θα πρέπει να υπάρχει, κανείς δεν τα γνωρίζει προτού εμπλακεί με αυτό το θέμα. Και ο Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης, όταν ξεκίνησαν την πορεία που έκαναν, δεν τα ήξεραν τα θέματα στο βαθμό που πρέπει».

«Με την τριβή τα μαθαίνεις, με την ανάλυση, με τους ανθρώπους που σε περιτριγυρίζουν» πρόσθεσε στη συνέχεια για τις αναφορές του κ. Κασσελάκη πάνω στο Κυπριακό.

Η πρόταση της θητείας

Μιλώντας και σχολιάζοντας το ζήτημα της στρατιωτικής θητείας, για την οποία ο κ. Κασσελάκης είχε προτείνει να αλλάξει μορφή, σημείωσε τα εξής: «Απ' ό,τι καταλαβαίνω και έχουμε συζητήσει, θέλει, και συμφωνώ και εγώ, ότι πρέπει η θητεία να είναι αποδοτική και για τους στρατευσίμους και για τη χώρα. Θα βρούμε λοιπόν ποιο είναι το καλύτερο μοντέλο για να γίνει αυτό. Πάνω σε αυτήν τη σκέψη έχει πει αυτά που έχει πει».

«Είναι σίγουρο, ένα πράγμα, ότι δεν μπορεί να υπάρχει στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα, υποχρεωτική γιατί οι στρατεύσιμοι είναι η σύνδεση των Ενόπλων Δυνάμεων με την κοινωνία. Το θέμα είναι ότι υπάρχει κάποια λογική που λέει το τι κάνουμε 9 μήνες ως θητεία; Φυλάμε σκοπιές, είναι πάντως ένας προβληματισμός. Το ζητούμενο είναι το εξής, ότι όταν κάποιος υπηρετεί τη χώρα για ένα χρονικό διάστημα, αυτό το διάστημα να είναι αποδοτικό και για τον ίδιο και τη χώρα» συμπλήρωσε σχετικά.

Η διαφορά του Κασσελάκη στις εκλογές

Ειδικά για την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Άμυνας: «Μέχρι πριν την εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη το ενδιαφέρον για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποτονικό. Αλλά με το που εμφανίζεται ο Κασσελάκης το ενδιαφέρον έφθασε στην κορυφή με κατάληξη στις εκλογές να ψηφίζουν 150 χιλιάδες μέλη. Αυτό δείχνει καταρχήν ότι ο κόσμος έχει ενδιαφέρον και δείχνει ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που γνώρισαν τον Στέφανο είδαν μία ελπίδα ότι κάτι καινούργιο έρχεται».

Στην κριτική που ασκείται ότι σε περίπτωση νίκης του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία ότι στερείται του δικαιώματος της παρουσίας εντός της Βουλής, σημείωσε: «Μόλις γίνουν οι εκλογές του κόμματος και δούμε ποιος θα είναι ο αρχηγός κι αυτό το θέμα θα επιλυθεί. Λύσεις υπάρχουν, το ιδανικό θα ήταν να είναι κοινοβουλευτικός».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.