Μενού
apostolos-gkletsos-kakokairia
Ο Απόστολος Γκλέτσος μιλάει για την κακοκαιρία | Twitter
  • Α-
  • Α+

Με μία ειρωνική ανάρτηση στα social media, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Απόστολος Γκλέτσος, ξέσπασε για τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias στην ευρύτερη περιοχή.

«28 Σεπτεμβρίου 2023, πέρασαν χιλιάδες χρόνια μετά την πρώτη καταστροφή (σ.σ. κακοκαιρία Daniel)» ακούγεται να λέει στην αρχή του βίντεο ο Απόστολος Γκλέτσος, παραφράζοντας τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, ο οποίος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης είχε μιλήσει για «ένα σπάνιο φαινόμενο που εμφανίζεται μετά από χιλιάδες χρόνια».

«Χιλιάδες χρόνια μετά από τα λεγόμενα του Σπανού και του Αγοραστού. Αντιπλημμυρικά δεν μπορούμε να σας δείξουμε, γιατί είναι όλα σπασμένα, έχουν πέσει κάτω όλα τους» σημείωσε στη συνέχει ο Απόστολος Γκλέτσος, ξεσπώντας για το πέρασμα της κακοκαιρίας.

«Αυτά εδώ είναι τα καμένα, δηλαδή φυσικό αντιπλημμυρικό, τα άφησαν κάηκαν, δεν έφτιαξαν ποτέ ζώνες, κάηκαν και δεν έφτιαξαν αντιπλημμυρικά» είπε στο τέλος, καταλήγοντας στην ανάρτησή του.

Θεσσαλία και Εύβοια μετρούν ξανά τις πληγές τους

Ηεπόμενη ημέρα, μετά και από την κακοκαιρία Elias, φέρνει τους κατοίκους στη Μαγνησία και τη Βόρεια Εύβοια αντιμέτωπους για μία ακόμη φορά με τεράστιες καταστροφές. Ιδιαίτερα στον Βόλο η εικόνα είναι αποκαρδιτωική καθώς το πέρασμα τόσο του Daniel όσο και του Elias έχουν μετατρέψει την πόλη σε έναν απέραντο λασπότοπο που αποκαλύπτεται σταδιακά όσο τα νερά υποχωρούν. 

Προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν τόσο στην ηλεκτροδότηση - αν και σε πολλά μέρη αποκαταστάθηκε -, όσο και στην υδροδότηση της πόλης. Ενδεικτικό είναι ότι συνολικά τον φετινό Σεπτέμβριο στο Βόλο έβρεξε 100 φορές πάνω από το κανονικό: όσο βρέχει στην Αθήνα σε δυόμιση χρόνια! Ο Κραυσίδωνας υπερχείλισε κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, ενώ σημαντικές ζημιές έχει υποστεί και το «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο. 

Υπερχειλίσεις ποταμών στη Θεσσαλία

Την ίδια στιγμή και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας βρίσκονται σε επιφυλακή. Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται ξανά κοινότητες στον Παλαμά Καρδίτσας, καθώς υπερχείλισε ο ποταμός Σοφαδίτης. Στη Λάρισα, οι δήμοι Δήμοι Κιλελέρ και Φαρσάλων έχουν πλημμυρίσει. Η στάθμη του νερού του Πηνειού έχει ανέβει, περίπου στα 4 μέτρα, αλλά το ανησυχητικό είναι ότι το νερό στον κάμπο της Λάρισας εχει ξεπέρασει τα 6 μέτρα και δεν έχει βρεθεί τρόπος να αποστραγγιστεί άμεσα.

Στην περιοχή ο όγκος νερού που έπεσε σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου προσέγγισε κατά πολύ εκείνον της πρόσφατης κακοκαιρίας Daniel, ενώ στην Εύβοια, τα ύψη βροχής της κακοκαιρίας Elias που καταγράφηκαν από το Μαντούδι μέχρι την Ιστιαία ήταν μεγαλύτερα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA