Μενού
Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Αρχίζει η παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις προκριματικές εκλογές της 14ης Απριλίου που θα βγάλουν από την κάλπη 35 υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Στο συνεδριακό κέντρο της Νέας Ιωνίας σήμερα (9/4) το απόγευμα θα γίνει η πρώτη εκδήλωση με σκοπό πρόσωπα, που θα τεθούν στην κρίση των μελών και των φίλων του κόμματος, στην Αττική, να γίνουν γνωστά. Εκτός από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που τα γνωρίζουν και συμμετέχουν στη διαδικασία υπάρχουν και εκείνοι που πρώτη φορά συμμετέχουν σε οποιαδήποτε κομματική διαδικασία και πρέπει να γίνουν γνωστά.

Άλλωστε, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει σκοπό να πραγματοποιήσει και περιοδείες μαζί με τους υποψήφιους στις εσωκομματικές προκριματικές εκλογές.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στις περιοδείες που θα πραγματοποιήσει σε όλη την Ελλάδα, κάθε φορά θα έχει μαζί του και από μια «πεντάδα» υποψηφίων, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να τους γνωρίσει ο κόσμος συνομιλώντας μαζί τους.

Οι εκλογές στις 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν με υβριδικό τρόπο, δηλαδή ηλεκτρονικά και στην κάλπη. Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης θα ψηφίσει ηλεκτρονικά καθώς από τις 13 έως τις 16 Απριλίου θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη όπου θα παρακολουθήσει την παρέλαση των ομογενών για την 25η Μαρτίου, ενώ θα έχει και επαφές με φορείς και παράγοντες της ομογένειας.

Στις 18 Απριλίου θα γίνει η μεγάλη εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου. Τα ονόματα που θα προκύψουν θα προέρχονται από τους 201 υποψήφιους.

Μάλιστα ανάμεσά τους είναι περισσότεροι από 10 υποψήφιοι διδάκτορες, 18 μηχανικοί, 19 δικηγόροι, 10 δημοσιογράφοι, 15 γιατροί, συνδικαλιστές, οικονομολόγοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, καθηγητές, καλλιτέχνες και δημόσιοι υπάλληλοι. Αποτυπώνοντας με αυτό τον τρόπο την εκπροσώπηση από άτομα όλου του κοινωνικού ιστού. Φυσικά, μέσα στους υποψήφιους είναι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν διαγράψει μια πορεία όλα αυτά τα χρόνια.

Ο νυν σύμβουλος του προέδρου για ευρωπαϊκά θέματα Νίκολας Φαραντούρης, η πρώην εκπρόσωπος του κόμματος Δώρα Αυγέρη αλλά και πρώην βουλευτές, όπως ο Μάριος Κάτσης, η Ολυμπία Τελιγιορίδου, η Ελένη Αυλωνίτου και η Παναγιώτα Δριτσέλη. Αλλά και προσωπικότητες που έχουν διαπρέψει στο χώρο του αθλητισμού όπως είναι η Ολυμπιονίκης Σοφία Δεκάωρου και ο πρώην μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς. 

Η ανατροπή των συσχετισμών

Με το βλέμμα, λοιπόν, στραμμένο στις ευρωεκλογές πορεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας να πετύχει την ανατροπή των συσχετισμών.

Με μια πιο ρεαλιστική ματιά πλέον,  ο Στέφανος Κασσελάκης ως ανατροπή φωτογραφίζει τη μείωση της ψαλίδας ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Μάλιστα, χθες στο Ράδιο Κρήτη σημείωσε πως «στόχος είναι η μεγάλη ανατροπή. Στόχος είναι να καταλάβουν όλοι ότι μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές η ΝΔ θα πέσει, θα υπάρχει μια νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Τα μηνύματα που φτάνουν από τον κόσμο στην αξιωματική αντιπολίτευση εξετάζουν τα στελέχη θέλοντας να έχουν εικόνα για το πώς διαμορφώνεται το πολιτικό τοπίο.

Στην Κρήτη, η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη, όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, φάνηκε ένα δυναμικό ρεύμα στήριξης από την κοινωνία. Τόσο από τις θερμές αντιδράσεις των πολιτών όσο και από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φορέων, που έγιναν οι συναντήσεις.

Την ίδια ώρα σε μια ακόμη δημοσκόπηση, αυτή της Alco για τον ALPHA, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 12,3%, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί με 11,4% ενώ η ΝΔ είναι στο 25,6%. Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει από 14-16%, το ΠΑΣΟΚ 12-14% και η ΝΔ 29-33%. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA