Μενού
Γιώργος Γεραπετρίτης
Γιώργος Γεραπετρίτης | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Απάντηση στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία», αναφορικά με τον υπουργό Εξωτερικών και τη Συμφωνία των Πρεσπών, δίνουν κύκλοι του υπουργείου, διαψεύδοντας τις πληροφορίες πως ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε ενημέρωση για το περιεχόμενό της, όσο αυτή συντασσόταν. 

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μεταφέρονται πληροφορίες του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου, ο οποίος «υποστήριξε ότι ο υπουργός Εξωτερικών γνώριζε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, όσο αυτή συντασσόταν», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Συμπληρώνεται, δε, πως ο κ. Γεραπετρίτης «μετέφερε πληροφορίες στον Μητσοτάκη». 

Επίσης, η εφημερίδα εκφράζει ερωτήματα για το εάν είχε εμπλοκή το δικηγορικό γραφείο του υπουργού αλλά και εάν ήταν νόμιμο να έχει γνώση των εγγράφων μίας απόρρητης διακρατικής συνθήκης. 

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία»
Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία»

Η απάντηση του ΥΠΕΞ

Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, διαψεύδουν πλήρως τις πληροφορίες. 

Αναφέρουν πως ο κ. Γεραπετρίτης «δεν γνωρίζει, δεν έχει συνομιλήσει, δεν έχει συναντήσει ποτέ τον (σ.σ. πρώην υπουργό Εξωτερικών) Κοτζιά».

«Δεν γνωρίζει ποιος συνέταξε τη Συμφωνία, ούτε ο ίδιος, ούτε το γραφείο του, είχε οποιαδήποτε σχέση» συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Ακόμα, αναφέρουν πως «δεν γνώριζε ούτε λέξη για τη Συμφωνία έως ότου κατέστη δημόσια». 

«Υπάρχουν κοινά ψεύδη και ψεύδη ασύστολης χυδαιότητας. Είμαστε στη δεύτερη κατηγορία. Και υφίστανται ευθύνες, και ποινικές, για όσους τα παράγουν ή διακινούν» κατέληξαν. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA