Μενού
  • Α-
  • Α+

Ως «σημαντικό πλήγμα» στις σχέσεις Ελλάδας - Αλβανίας χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, την απόφαση του αλβανικού δικαστηρίου να καταδικάσει τον Φρέντι Μπελέρη σε δύο χρόνια φυλάκισης με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων.

«Είναι σημαντικό πλήγμα στις σχέσεις κυρίως γιατί επισφραγίζει ότι υπάρχει θέμα με το κράτος δικαίου εκεί» επεσήμανε ο υπουργός, σε συνέντευξή του στο OPEN.

Έκανε μία αναφορά στις κινήσεις που έχει κάνει η Ελλάδα, μέχρι και τώρα, όσον αφορά στην υπόθεση Μπελέρη, και τόνισε πως έχει ξεκαθαριστεί ότι η καταδίκη οδηγεί σε πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας.

Ερωτώμενος αν η Ελλάδα θα θέσει βέτο, απάντησε πως είμαστε πια σε αυτό το σημείο και επανέλαβε ότι η Ελλάδα είχε ενημερώσει για τις προθέσεις της εδώ και καιρό.

«Έχουμε πει ότι αυτό αποτελεί ζήτημα παγώματος της ενταξιακής διαδικασίας» σημείωσε ο κ. Βορίδης.

«Είναι πολύ κρίμα γιατί η σχέση με την Αλβανία είχε βελτιωθεί σημαντικά, η επιλογή Ράμα, η στάση του και ο τρόπος που μεταχειρίζεται τον εκλεγμένο δήμαρχο σε μία μειονοτική περιοχή, (...) είναι ακατανόητη σε πολιτικό επίπεδο» παρατήρησε.

Όσον αφορά στην ίδια την καταδίκη, στάθηκε στην ποινική μεταχείριση που είχε ο «εκλεγμένος δήμαρχος» Μπελέρης από την πρώτη στιγμή αλλά και στο ότι το δικαστήριο δεν άκουσε καμία από τις εντάσεις της υπεράσπισης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA