Μενού
Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Πληθαίνουν οι πληροφορίες για πιθανότητα μη διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, με όλο και περισσότερους συνέδρους να φαίνεται να συντάσσονται υπέρ αυτού.

Από χθες, υπενθυμίζεται, συγκεντρώνονται υπογραφές για σχετικό ψήφισμα, το οποίο μπορεί να τεθεί υπό ψηφοφορία κατά τη διάρκεια της σημερινής (25/2) συνεδρίασης.

Είναι αρκετοί αυτοί που το στηρίζουν και δεν αποκλείεται να περάσει από το Συνέδριο.

Σε λίγη ώρα είναι προγραμματισμένη η ομιλία του προέδρου Κασσελάκη, η οποία αναμένεται να δώσει περισσότερες απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Παππάς: Αν αποτραπούν οι εκλογές, ανανεώνεται η εμπιστοσύνη στον Κασσελάκη

Νωρίτερα σήμερα, ο βουλευτής του κόμματος, Νίκος Παππάς, είπε σε δημοσιογράφους πως αν το Συνέδριο αποτρέψει νέα εκλογή αρχηγού, τότε αυτομάτως ανανεώνεται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου σύμφωνα με την καταστατική προθεσμία.

Η φράση του αυτή κρίνεται ως σημαντική για τις εξελίξεις της ημέρας, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν ήδη διεργασίες στα «στρατόπεδα» Νίκου Παππά και Στέφανου Κασσελάκη επ΄αυτού.

Οι δύο πλευρές φαίνεται ότι σκέφτονται να σταθούν στο σημείο αυτό, ώστε να εκδοθεί μία επιστολή που θα ορίζει ότι δεν θα γίνουν εκλογές, αλλά θα εξασφαλίζεται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο Κασσελάκη. 

Ήδη από χθες σημαίνοντα στελέχη, όπως ο Σωκράτης Φάμελλος, τόνισαν την κρισιμότητα της συγκυρίας - καθώς πλησιάζουν οι ευρωεκλογές.

Ο κ. Φάμελλος τόνισε πως σε περίπου 100 μέρες στήνονται οι ευρω-κάλπες και η διαδικασία εκείνη είναι πολύ μεγαλύτερης σημασίας από την εκλογή νέου ηγέτη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA