Μενού
Κάλπη
Εκλογές | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δημοσιεύθηκε το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha, με τους πολίτες να απαντούν σε σειρά ερωτημάτων για τους υπουργούς της κυβέρνησης, την ακρίβεια, καθώς και τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Στο ερώτημα «ποιοι είναι οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης», οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 37% κανένας. Ακολουθεί με 35% ο Νίκος Δένδιας, με 14% ο Κυριάκος Πιερρακάκης, με 8% ο Άδωνις Γεωργιάδης, με 6% ο Μάκης Βορίδης και με 6% ο Κωστής Χατζηδάκης. Δεν απαντά του 13% των ερωτηθέντων.

dimoskopisi

Απαντώντας στο ίδιο ερώτημα, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας επιλέγουν ως πιο επιτυχημένο τον Νίκο Δένδια με ποσοστό 55%, τον Κυριάκο Πιερρακάκη με 31%, τον Άδωνι Γεωργιάδης με 23%, τον Κωστή Χατζηδάκη με 15%, τον Μάκη Βορίδη με 5%, ενώ το % απαντά κανένας. Ένα 9% δεν απάντησε στην ερώτηση.

dimoskopisi-2

Παράλληλα, οι πολίτες συμφωνούν σε ποσοστό 63% με την αντιπολίτευση που κατηγορεί την κυβέρνηση για αλαζονεία, ενώ το 27% διαφωνεί.

dimoskopisi-3

Απαντώντας στην ερώτηση «ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης πιστεύετε ότι μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική διακυβέρνησης», οι πολίτες απαντούν «κανένα» σε ποσοστό 44%.Το ΠΑΣΟΚ απαντά το 13%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 12%, η Ελληνική Λύση το 6%, το ΚΚΕ το 4% και άλλο κόμμα απαντά το 8%.

dimoskopisi-4

Στο «μέτωπο» της ακρίβειας, το 72% θεωρεί ότι η κατάσταση επιδεινώνεται όσον αφορά τις τιμές στα βασικά αγαθά, ενώ το 16% θεωρεί ότι η κατάσταση παραμένει σταθερή. Το 9% απαντά ότι οι τιμές βελτιώνονται.

dimoskopisi-5

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές αυξάνεται το ποσοστό των πολιτών τον Απρίλιο που απαντά ότι η διαδικασία τους ενδιαφέρει. «Πολύ» απαντά το 24%, «αρκετά» το 34%, «λίγο» το 30% και «καθόλου» του 12%.

dimoskopisi-6

Κέρδη 2% εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του.

dimoskopisi-7

Αντίθετα, απώλειες 4% καταγράφουν τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ.

dimoskopisi-8
dimoskopisi-9

Τέλος, στις εθνικές εκλογές τον Ιούνιο του 2023 οι αναποφάσιστοι επέλεξαν κατά 41% ΝΔ, κατά 12% ΣΥΡΙΖΑ, κατά 9% ΠΑΣΟΚ και κατά 8% Σπαρτιάτες. Άλλο κόμμα επέλεξε το 5% των αναποφάσιστων,, ενώ το 4% δεν ψήφισε. Δεν απάντησε το 21% των ερωτηθέντων.

dimoskopisi-10
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA