Μενού
ekloges-kalpi
Η κάλπη των εκλογών | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μία νέα δημοσκόπηση έρχεται στη δημοσιότητα αυτή τη φορά της εταιρείας PRORATA για λογαριασμό του Attica TV.

Η έρευνα έγινε στο χρονικό διάστημα 5-10 Απριλίου και σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, (χωρίς δηλαδή αποχή), η ΝΔ προηγείται με 25,5% ενώ δεύτερο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11%, η Ελληνική Λύση με 8,5%, το ΚΚΕ με 8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4%. Στο 3,5% η Νέα Αριστερά, στο 3% της Νίκης, στο 2% το ΜέΡΑ25.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την προηγούμενη μέτρηση του Ιανουαρίου του 2024, η ΝΔ έχει απώλειες 4,5 μονάδων, ο ΣΥΡΙΖΑ άνοδο 2,5 μονάδων ενώ το ΠΑΣΟΚ χάνει δύο μονάδες.

dimoskopisi attica tv
Πρόθεση ψήφου | Attica TV

Στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 33,5% έναντι 6% των Στ. Κασσελάκη και Κ.Βελλόπουλου και 5% του Νίκου Ανδρουλάκη. Το 40% ωστόσο όσων ερωτήθηκαν δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται κανέναν.

Στη λίστα των θεμάτων που επηρεάζουν περισσότερο την ψήφο των ερωτηθέντων, η ακρίβεια/οικονομία εξακολουθεί να διατηρείται στην πρώτη θέση με 46%. Ακολουθεί η εγκληματικότητα/δημόσια ασφάλεια με 30%, η διαφθορά με 25% και το δυστύχημα στα Τέμπη με 24%.

dimoskopisi attica tv
Οι παράγοντες που επηρεάζουν τον ψηφοφόρο | Attica TV

 

Στο ερώτημα, τέλος, πώς αντιμετωπίζει η κοινή γνώμη το ενδεχόμενο να κατοχυρωθεί νομικά ο όρος «γυναικοκτονία», το 65% απαντά θετικά, αδιάφορα το 17% και αρνητικά το 15%.

dimoskopisi attica tv
Άποψη για τον όρο «γυναικοκτονία» | Αttica tv

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA