Πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας με 26,8% (στην πρόθεση ψήφου) δίνει νέα δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό του Political, με την ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα να παγιώνεται στη δεύτερη θέση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ένας στους δύο θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Αναλυτικά, τα ποσοστά των κομμάτων, όπως προκύπτουν από την δημοσκόπηση, διαμορφώνονται ως εξής στην πρόθεση ψήφου:
ΝΔ: 26,8%
ΕΛΑΣ: 15,3%
ΠΑΣΟΚ: 11,1%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 7,6%
ΕΛΠΙΔΑ: 6,6%
ΚΚΕ: 4,9%
ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ: 3%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: 2,9%
ΜέΡΑ25: 2,3%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ: 1,8%
ΣΥΡΙΖΑ: 0,6%
ΝΙΚΗ: 0,5%
ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 0,5%
ΑΛΛΟ: 4,5%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ: 11,7%

Στο ερώτημα για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, τα ποσοστά διαμορφώθηκαν ως εξής:
ΝΔ: 30,1%
ΕΛΑΣ: 17,4%
ΠΑΣΟΚ: 12,3%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 8,8%
ΕΛΠΙΔΑ: 7,4%
ΚΚΕ: 5,5%
ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ: 3,1%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: 3,0%
ΜέΡΑ25: 2,9%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ: 2,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 0,7%
ΝΙΚΗ: 0,6%
ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 0,6%
ΑΛΛΟ: 5,1%

Στην ερώτηση για το τι είναι καλύτερο να προκύψει μετά τις επόμενες εκλογές, το 49% των πολιτών απαντά ότι προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση, έναντι 44% που επιλέγει κυβέρνηση συνεργασίας.
Όσον αφορά στους πολιτικούς αρχηγούς και ποιος χαίρει της εμπιστοσύνης των πολιτών, τα ποσοστά ήταν τα εξής:

Επίσης, οι συμμετέχοντες στην έρευνα ρωτήθηκαν για τον Αντώνη Σαμαρά και κατά πόσο θα στήριζαν ένα κόμμα του, με την συντριπτική πλειοψηφία να λέει ότι δεν θα τον ψήφιζε.

- Πώς λέμε Αθήνα, καμία σχέση: Αυτή είναι η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς
- Λύκοι στη Μακεδονία υιοθέτησαν αδέσποτο κουτάβι, και το φροντίζουν καλύτερα από ανθρώπους
- Η μοναδική φορά που ελληνικό δικαστήριο έκρινε μία βομβιστική ενέργεια με πολιτικά κριτήρια
- Ξέσπασε η Ανθή Βούλγαρη: «Αυτό είναι πάρα πολύ κακό να το λέει γυναίκα σε γυναίκα - Συνεννοηθήκαμε;»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.