Μενού
axtsiogloy-kasselakis
Έφη Αχτσιόγλου - Στέφανος Κασσελάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ανεβασμένο είναι το «πολιτικό θερμόμετρο» στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, που θα γίνουν την Κυριακή (24/09), με τους δύο υποψήφιους, Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανο Κασσελάκη να «διασταυρώνουν διαρκώς τα ξίφη τους».

Άξιο αναφοράς είναι ότι η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος καταλογίζει, μιλώντας στη Lifo, σεξιστική συμπεριφορά στον συνυποψήφιό της. «Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό “στυλάκι” ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα, όμως εγώ είμαι από εκείνες τις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να μην υποταχθούν στη “φυσική” τάση των πραγμάτων, καταλήγοντας διακοσμητικές σε ένα ανδροκρατούμενο σύμπαν» είπε.

Η κα Αχτσιόγλου, ειδικότερα, απάντησε σε σχετικά ερώτημα για το εάν «το γεγονός ότι είστε γυναίκα είναι, πιστεύετε, πλεονέκτημα ή μειονέκτημα σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία; Νιώσατε να σας μειώνει το ότι ο κ. Κασσελάκης σε πρόσφατη δήλωσή του σας αποκάλεσε με το μικρό σας όνομα ή μήπως ήταν μια προσπάθεια επίδειξης οικειότητας».

Ολόκληρη η απάντησή της

«Προφανώς και το φύλο μου έχει λειτουργήσει αρνητικά και υποψιάζομαι ότι κάθε γυναίκα που θα βρισκόταν στη θέση μου το ίδιο θα σας έλεγε αν ήθελε να φανεί ειλικρινής.

Υπάρχει ένας εμπεδωμένος σεξισμός και πολύ βαθιά ανδροκρατικά στερεότυπα στην ελληνική κοινωνία. Ακόμα και άνθρωποι θετικά διακείμενοι απέναντί μου, δυσκολεύονται να δεχτούν μια γυναίκα η οποία δεν θα έχει τη θέση υποστηρικτή, συμβούλου ή γραμματέα δίπλα σε έναν ισχυρό άντρα, αλλά θα είναι η ίδια στο τιμόνι. Αυτό συμβαίνει και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αν και σε πολύ μικρότερο βαθμό απ’ ό,τι σε άλλα κόμματα.

Αναφορικά, τώρα, με το δεύτερο ερώτημα, γιατί άραγε ο κ. Κασσελάκης προσφώνησε στην ίδια δήλωση τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που είναι άνδρας με το ονοματεπώνυμό του; Θα του έλεγε, επιπλέον, να πάνε μαζί σε περιοδεία ή “έλα τώρα, τελείωνε” και μην προχωράς στον β’ γύρο;

Και όχι, δεν μπαίνει καν θέμα οικειότητας, αφού, όπως σας είπα, ελάχιστα γνωριζόμαστε. Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό “στυλάκι” ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα, όμως εγώ είμαι από εκείνες τις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να μην υποταχθούν στη “φυσική” τάση των πραγμάτων, καταλήγοντας διακοσμητικές σε ένα ανδροκρατούμενο σύμπαν».

Κριτική και για το πρόγραμμα

Παράλληλα, σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το εάν είναι πρόθυμη στη διεξαγωγή ενός debate μεταξύ των δύο, η κα Αχτσιόγλου άσκησε κριτική στον κ. Κασσελάκη, με αφορμή το πολιτικό του πρόγραμμα.

«Βεβαίως. Θεωρώ αναγκαίο να γίνει αυτή η συζήτηση, όχι με όρους αντιπαράθεσης, αλλά επειδή πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι πρέπει να γνωρίζουν το πολιτικό σχέδιο των δύο υποψηφίων» είπε αρχικά.

«Το δικό μου είναι γνωστό και κατατεθειμένο καιρό τώρα, είτε μιλάμε για εργασία, είτε για οικονομία, είτε για οργάνωση του κράτους, είτε για ανθρώπινα δικαιώματα, είτε για τις απαραίτητες οργανωτικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ» συμπλήρωσε σχετικά.

«Εξάλλου, καθώς έχω διατελέσει σε θέσεις ευθύνης, έχω και πεπραγμένα. Από τη μεριά του συνυποψηφίου μου, αντίθετα, δεν έχω δει κάποιο σαφές σχέδιο, κάποιες πολιτικές προτάσεις με συγκεκριμένο περιεχόμενο, πέρα από ορισμένα συνθήματα τα οποία, ok, καλώς υπάρχουν, θα πρέπει όμως να παρουσιαστούν καθαρότερα στα μέλη του κόμματος αλλά και στους πολίτες οι θέσεις που συνοψίζονται σε αυτά.  

Άξιο αναφοράς είναι ότι, παρά το πρωινό «μήνυμα εκεχειρίας» του κ. Κασσελάκη με αποδέκτη την κα Αχτσιόγλου, ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος επανήλθε, σε ό,τι αφορά το ζήτημα του debate, λέγοντας πως το είχε ζητήσει αλλά δεν είχε γίνει αποδεκτό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA