Μενού
olga gerovasili
Η Όλγα Γεροβασίλη στο βήμα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ | Eurokinissi/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

«Εκλογή αρχηγού όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό του κόμματος», ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της.

Η κ. Γεροβασίλη άφησε αιχμή κατά του προέδρου λέγοντας ότι «στην δική του σύντομη απάντηση στην ομιλία της, έκανε μία παράλειψη δεν είπε ότι η εκλογή θα γίνει όπως προβλέπει το καταστατικό, όπως έγινε και στην εκλογή του Αλέξη Τσίπρα και στην συνέχεια του ιδίου του κ. Κασσελάκη».

Ακολούθως εξήγησε ότι «το καταστατικό προβλέπει ότι η εκλογή αρχηγού γίνεται έναν μήνα μετά την προκήρυξη και ότι θα γίνει με κάλπη».

Σημειώνεται ότι ο κ. Κασσελάκης έχει πει για εκλογή στις 10 Μαρτίου και ότι θα γίνει με υβριδικό σύστημα, δηλαδή και με κάλπη και ψηφιακά.

Η κ. Γεροβασίλη είπε ακόμη ότι το Συνέδριο θα αποφασίσει αύριο (25/02) για το αν τελικά θα γίνει η εκλογή αρχηγού. Πρόσθεσε όμως ότι «το Συνέδριο δεν είναι καταστατικό και δεν μπορεί να αλλάξει την διαδικασία εκλογής- δηλαδή το διάστημα του ενός μήνα και ότι γίνεται με κάλπη».

Όσο για την δέσμευση που ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης την επομένη της εκλογής να παραμείνει στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος σχολίασε «δεν θεωρώ αναγκαίο να απαντήσω στα αυτονόητα. Το εγγυάται η πορεία μου στην παράταξη».

Ερωτηθείσα αν θα υπάρξει παρέμβαση Τσίπρα, απάντησε «δεν το γνωρίζω».

olga gerovasili
Συζήτηση της Όλγας Γεροβασίλη με δημοσιογράφους | Reader.gr

 

Την Κυριακή αποφασίζει το Συνέδριο

Στις 11.30 πρωί της Κυριακής (25/02) αναμένεται να τεθούν σε ψηφοφορία οι προτάσεις (ή η μία πρόταση) για το αν θα οδηγηθεί το κόμμα σε εκλογές για την ανάδειξη προέδρου.

Την πρόταση για αναβολή των εκλογών θα καταθέσει ο Όθωνας Ηλιόπουλος.

Ήδη οι Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Παππάς και Γιώργος Τσίπρας τάσσονται υπέρ της αναβολής των εκλογών.

Ο Χρήστος Σπίρτζης δηλώνει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν σε ένα μήνα και όχι «fast track» και σύμφωνα με το καταστατικό. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Aγνωστός «Χ» η στάση Κασσελάκη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει ωστόσο η στάση του Στέφανου Κασσελάκη σε περίπτωση που το Συνέδριο αποφασίσει «όχι» στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του κόμματος ζήτησε οι εκλογές να γίνουν αφενός στις 10 Μαρτίου αφετέρου και υβριδικά (δηλαδή και με κάλπη και ψηφιακά). Η μόνη «λύση» σε περίπτωση που πάρει αρνητική απόφαση το Συνέδριο, είναι ο Κασσελάκης να παραιτηθεί (εφόσον επιμείνει στο αρχικό του αίτημα) και το κόμμα να οδηγηθεί σε εκλογές.

Στήριξη σε Γεροβασίλη

Ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε ανοικτά ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα Γεροβασίλη λέγοντας χαρακτηριστικά «Στηρίζω την υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασιλη. Αν χάσει δεν πρόκειται να φύγει κανείς μας. Ούτε η Όλγα. Αλλά δεν θα χάσει».

Η Αθηνά Λινού ανέφερε πως η Όλγα Γεροβασίλη αποτελεί «υπόδειγμα αγωνίστριας και ανθρώπου και δημοκράτη που μπορεί να συνεργαστεί με όλους. Την χρειαζόμαστε την Όλγα και θέλω να την ευχαριστήσω. Να ψηφίσουμε Όλγα Γεροβασίλη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA