Μενού
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη | EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Στιγμές έντασης εκτυλίχθηκαν σήμερα, Τρίτη (05/12) στη Βουλή, όπου τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τη «διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών» αποφάσισαν την εξαίρεση της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, οι εργασίες της οποίας σταμάτησαν το μεσημέρι, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο της εξεταστικής Δημήτρη Μαρκόπουλο και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τον κ. Μαρκόπουλο να της κλείνει πολλές φορές το μικρόφωνο και την κα Κωνσταντοπούλου να καταγγέλει πως «η διαδικασία είναι παράτυπη και η κυβέρνηση με τον πρόεδρο της Βουλής θέλουν να κουκουλώσουν το θέμα, αλλά δεν θα το επιτρέψει, επειδή είναι παρούσα και όρθια». 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της εξεταστικής της, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, απάντησε πως «πρέπει να σέβεται τις διαδικασίες, αφού και η ίδια έχει διατελέσει πρόεδρος της Βουλής».

Εξαίρεση Κωνσταντοπούλου από την εξεταστική: Πώς ψήφισαν οι βουλευτές

Υπέρ της εξαίρεσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώ τα υπόλοιπα μέλη της εξεταστικής επιτροπής ψήφισαν κατά. Το αίτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βασίλη Κόκκαλη, να εξαιρεθεί και ο βουλευτής της ΝΔ, Αθανάσιος Πλεύρης ως δυνητικά υπόλογος σε αδικήματα που αφορούν το δυστύχημα των Τεμπών, θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο είχε γνωματεύσει ότι «όποιος άσκησε καθήκοντα συνηγόρου υπεράσπισης ή υποστήριξης της κατηγορίας ή κατέθεσε ως μάρτυρας, δεν μπορεί να ασκήσει καθήκοντα δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού στην αυτή υπόθεση και, επομένως δεν μπορεί να είναι μέλος της». 

Όπως διευκρινίζει η ΕΡΤ, αναμένεται τις επόμενες ώρες ή ημέρες να οριστεί η επόμενη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου σκοτώθηκαν 57 άνθρωποι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA