Μενού
Ομιλία Στέφανου Κασσελάκη στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Ομιλία Στέφανου Κασσελάκη στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Επιμένει στη διενέργεια νέου γύρου προεδρικών εκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης, τονίζοντας πως από τη στιγμή που ο «ιστορικός ηγέτης» του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε να ακουστούν τα μέλη και η αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, κατεβαίνει υποψήφια για την ηγεσία, δεν υπάρχει άλλη δίοδος.

Στη σημερινή (25/2) ομιλία του στο Συνέδριο του κόμματος, ο κ. Κασσελάκης έβαλε τέλος στις φήμες που τον ήθελαν να στηρίζει την πρωτοβουλία για μη διενέργεια των εκλογών, λέγοντας πως οι καταστάσεις απαιτούν νέα κάλπη. 

«Από χθες, σύνεδροι που νοιάζονται, που πονούν τον ΣΥΡΙΖΑ, με απόλυτη ανιδιοτέλεια, μαζεύουν υπογραφές για μη διενέργεια εκλογής του προέδρου» σημείωσε και τόνισε πως «εκτιμά ειλικρινά» την προσπάθειά τους. 

Αναφέρθηκε στη σύντονη συνομιλία που είχε χθες με μία σύνεδρο, η οποία του ζήτησε «δακρυσμένη», να μην γίνουν νέες εκλογές. «Με πλησίασε, με αγκάλιασε και μου ζήτησε να μην πάμε σε νέες εκλογές προέδρου. μου ζήτησε να προστατεύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και μου ράγισε την καρδιά μου, ειλικρινά» είπε.

Μαζί με εκείνη, όπως συμπλήρωσε, και άλλοι τόσοι που «επίσης πονούν τον ΣΥΡΙΖΑ», «δηλώνουν πως δεν χρειαζόμαστε εκλογές, έχουμε πρόεδρο, τον εμπιστευόμαστε και προχωράμε». 

«Ο ιστορικός ηγέτης ζητά εκλογές, πώς μπορεί να μην γίνουν»

Ευχαρίστησε όλους αυτούς για την προσπάθειά τους, αλλά ανέγνωσε ένα απόσπασμα από τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία όριζε ως «μόνη διέξοδο» για να αποφευχθεί η εκλογική συρρίκνωση, «να δώσουμε τον λόγο στα μέλη μας», αλλά και εκείνη της Όλγας Γεροβασίλη που είπε πως είναι «παρούσα» στις εκλογές.

«Ο ιστορικός ηγέτης, αν και από μακριά, ζητά κάλπη για πρόεδρο, η συντρόφισσα θέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος απέναντί μου» τόνισε ο κ. Κασσελάκης και διερωτήθηκε: «Πώς μπορώ να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπ΄αυτές τις συνθήκες;». 

«Θα ήταν σαν να κρυβόμουν πίσω από μία απόφαση ματαίωσης εκλογών. Σαν να δίνω φωνή στην εσωστρέφεια» διαπίστωσε και υπογράμμισε πως τα μέλη θα δώσουν τέλος στην εσωστρέφεια. 

Κάλεσε «να ανοίξουμε τα μάτια και να ψηφίσουμε με βάση την πραγματικότητα που έχουμε μπροστά μας», ενώ, σε άλλο σημείο είπε πως την Πέμπτη, όταν άρχισαν οι εργασίες του Συνεδρίου, μπήκε στην αίθουσα «ως πρόεδρος που δεν του επιτρέπουν τα μέλη να ρωτά χωρίς την άδειά τους. Πώς μπορώ να βγω την Κυριακή όταν ο ιστορικός ηγέτης ζητά ψήφο;».

Απευθυνόμενος, επίσης, σε όσους δηλώνουν κουρασμένοι, καθώς ψήφισαν ξανά πριν 4 μήνες, σημείωσε πως έχουν «χίλια δίκια», αλλά «κάποιοι δεν σας άκουσαν». 

«Αν χρειαστεί να φωνάξουμε δύο φορές για σας ακούσουν εκείνοι οι λίγοι, που έχουν χάσει την πολιτική τους ακοή, θα φωνάξουμε δύο φορές» επεσήμανε. 

Η ημερομηνία των εκλογών

«Δεύτερη φορά βγαίνεις μόνο όταν έχεις ριζώσει» είπε, ενώ όσον αφορά στην ημερομηνία των εκλογών επέμεινε να γίνουν στις 10 Μαρτίου, σημειώνοντας πως σε περίπτωση που γίνουν σε έναν μήνα «η χώρα δεν θα έχει αξιωματική αντιπολίτευση» για μεγάλο διάστημα. 

«Κάποιοι έχουν σχέδιο, θέλουν να χρεώσουν νέα αποτυχία σε μένα για καινούργιο ρινγκ» κατήγγειλε και έκανε αναφορά σε «μυστικούς δείπνους». 

«Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ούτε στην εσωκομματική δημοκρατία» συνέχισε και τόνισε πως το κόμμα έχει ανάγκη από «άμεσες καταστατικές αλλαγές». 

Η παρέμβαση Γεροβασίλη

Μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Κασσελάκη, ανέβηκε στο βήμα η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία επέμεινε στη διενέργεια των εκλογών στις 30 Μαρτίου.

«Αγαπητέ Στέφανε, στην εναρκτήρια ομιλία σου είπες "βρείτε μου αντίπαλο και πάμε". Εάν το ανακαλέσεις σταματάμε εδώ. Αλλιώς εγώ δεν θα παραβιάσω ποτέ το καταστατικό του κόμματος. Περιμένω» είπε.

«Στην αριστερά λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Όποιος νόμιζε ότι μπορεί να το έχει αυτό, κάτι δεν καταλαβαίνει. Αγαπητέ Στέφανε, εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες, εσύ το πέταξες», πρόσθεσε. Εν συνεχεία, σχολίασε: «Τώρα αν θες εκλογές σε 10 μέρες αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πει, ε καν' τις μόνος σου να δεις τι θα πάρεις. Μένω σε αυτό που είπα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA