Μενού
stigkas
Ο Βασίλης Στίγκας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σκληραίνει ο «εμφύλιος» που έχει ξεσπάσει στους «Σπαρτιάτες» μετά τα όσα είπε στη Βουλή, στην προ ημερησίας συζήτηση για τις φωτιές, ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας και τις διαγραφές τριών βουλευτών.

Οι 11 βουλευτές της ΚΟ του κόμματος κατηγορούν τον πρόεδρο Στίγκα,όπως μετέδωσε το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι «μιλά για τακτικές μαφιόζων επειδή τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει» ενώ κάνουν λόγο για «παράσταση» στη Βουλή, «σκηνοθετημένη από την κυβέρνηση που τον χρησιμοποιεί ως πιόνι».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του κόμματος διέγραψε τους βουλευτές Γιάννη ΚόντηΓιάννη Δημητροκάλη και Χαράλαμπο Χατζηβαρδά.

Αναλυτικά η δήλωση των 11 βουλευτών:

«Όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος. Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι.

Οι αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος εκλεγμένων βουλευτών, προσβάλλουν πρωτίστως τους 250.000 ψηφοφόρους μας πού είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε.

Γιατί φοβάται το συνέδριο του κόμματος και τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ο Στιγκας;

Γιατί γνωρίζει ότι είναι ο μόνος που έχει λειτουργήσει και λειτουργεί εξωθεσμικά και παράνομα, παραβιάζοντας το καταστατικό, μη στελεχώνοντας όργανα άσκησης ελέγχου του και παρακωλύοντας το άνοιγμα του κόμματος στη βάση που το έφερε στη Βουλή.

Η κοινοβουλευτική ομάδα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία, με περιοδείες και προσυνεδριακές συνδιασκέψεις μας σε όλη την επικράτεια για μία ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα στη βουλή και σε όλη την Ελλάδα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΕΡΒΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ».

Κατήγγειλε εκβιασμούς

Εκβιασμούς και μεθοδεύσεις παρασκηνίου από βουλευτές του και κυρίως από τους τρεις που διέγραψε, κατήγγειλε ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας, με στόχο, όπως είπε, την πολιτική χειραγώγηση του ιδίου, αλλά και την κρατική χρηματοδότηση του κόμματός του.

Σε σύντομη συνομιλία που είχε ο κ. Στίγκας στη Βουλή με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, δήλωσε ότι ποτέ δεν ήταν ούτε χειραγωγούμενος και καθοδηγούμενος από κανέναν, ούτε είχε ποτέ καμία συνεννόηση με τον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσύρει την στήριξη του στην υποψηφιότητα του για το αξίωμα του δημάρχου της Αθήνας και προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου, στην οποία, όπως δεσμεύτηκε, θα μιλήσει για όλα και με ονόματα.

Αιτιολογώντας την διαγραφή των τριών βουλευτών του από την Κ.Ο. των «Σπαρτιατών» ο κ. Στίγκας τους καταλόγισε ότι πρωτοστατούσαν στις καταστάσεις που δημιουργήθηκαν στο κόμμα.

Ο Βασίλης Στίγκας ανέφερε στους συντάκτες:

«Μέσα στο Κοινοβούλιο η κατάσταση έγινε αφόρητη. Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία δεν έχω μιλήσει ακόμα. Ποτέ στη ζωή μου δεν ήμουν χειραγωγούμενος και καθοδηγούμενος από κανέναν. Πάντα λέγανε ότι ήμουν ο μπροστινός, ο αχυράνθρωπος. Αυτά που έλεγα ότι δεν είμαι και δεν υπήρχε καμία συνεννόηση με τον κ. Κασιδιάρη και πριν και μετά τις εκλογές, τα εννοούσα. Δεν έλεγα ψέματα. Επομένως άλλοι είναι που κάνουν αυτές τις δουλειές και κάνουν και χειρότερες δουλειές. Εγώ δεν είμαι αυτής της κατηγορίας. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος οικογενειάρχης, με αρχές και αξίες στη ζωή μου και επομένως τώρα, στα 59 μου χρόνια, δεν πρόκειται κάνω άλλα πράγματα».

Όσο για τα περί μαφίας και Κορλεόνε, τόνισε:«Όσα είπα για μαφία, κόζα νόστρα και Κορλεόνε, το εννοώ. Κάποια πράγματα άπτονται εισαγγελικής έρευνας. Όπως όταν εκβιάζεις έναν βουλευτή και του τα παίρνεις, κάτι είναι αυτό.

Διευκρινίζω, δεν αφορά όλους τους βουλευτές του κόμματος. Υπάρχουν και έντιμοι ενδεχομένως. Αυτούς που διέγραψα είναι αυτοί που πρωτοστατούσαν σε άλλα πράγματα. Και μεταξύ αυτών ήταν ότι επέμεναν για συνέδριο. Εδώ καίγεται η χώρα, άνθρωποι, περιουσίες, έχουμε ανοικτά εθνικά θέματα, ψηφιακές ταυτότητες, χίλια δύο προβλήματα έχει αυτός ο τόπος και αυτοί ζητάνε συνέδριο...Υπάρχουν κάποιοι βουλευτές που είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Ναι μεν αλλά…είναι προβληματισμένοι. Γιατί ο άλλος ο δρόμος οδηγεί αλλού. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ.

Επιπλέον είπε ότι «εγώ επειδή είμαι πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο, αυτό που γνωρίζω είναι ότι όταν ένα κόμμα παίρνει κρατική χρηματοδότηση, δίνει λόγο. Χάλασα αυτά, αυτά και αυτά. Εγώ δεν σκοπεύω να κάνω κάτι άλλο. Εγώ παίρνω μια βουλευτική αποζημίωση. Μου είναι αρκετή, δεν θέλω κάτι παραπάνω στη ζωή μου, θέλω να προσφέρω στη πατρίδα και στο λαό, ξεκάθαρα πράγματα.»

Η στήριξη Κασιδιάρη

Τέλος, για τη στήριξή του στον Ηλία Κασιδιάρη, τόνισε:«Για τον κ. Κασιδιάρη να ξεκαθαρίσω καταρχήν ότι δεν έχουμε σχέση. Αυτό που έκανα την Κυριακή το έκανα συνειδητά. Τη Δευτέρα είχαμε συνάντηση της Κ.Ο.

Την Κυριακή ήμουν αποφασισμένος να κλείσω τους λογαριασμούς. Και εννοώ, με στήριξες και σε στήριξα και τελειώσαμε. Μέχρι εκεί. Επειδή κυκλοφόρησε ότι εγώ πιέστηκα να στηρίξω Κασιδιάρη, ξεκαθαρίζω ότι δεν πιέστηκα από κανέναν...Θα απαντήσω στην συνέντευξη Τύπου για πολλά πράγματα. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο… Συνήθως δεν παίρνω κάτι πίσω γενικότερα

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA