Μενού
floridis
Γιώργος Φλωρίδης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τα μέτρα για την οπαδική βία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά τον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού σε επεισόδια στου Ρέντη σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

«Όλες οι προσπάθειες που είχαν γίνει παλαιότερα δεν είχαν αποδώσει για να αντιμετωπιστεί ριζικά το φαινόμενο. (…) Αυτά τα μέτρα είναι μόνο η αρχή», τόνισε ο υπουργός. «Τεράστιες οι ευθύνες των ιδιοκτητών των ομάδων», συμπλήρωσε.

Ο Γιώργος Φλωρίδης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι συντεταγμένοι στρατιωτικοί στρατοί. (…) Πρέπει να ενοποιηθεί η έρευνα στο χώρο του αθλητισμού, να διερευνηθούν οι διασυνδέσεις. (…) Έχουμε εγκληματικές οργανώσεις που πρέπει να αποκτήσουν ονοματεπώνυμο».

«Κινούνται παράλληλα η εφαρμογή των μέτρων και η δικαστική έρευνα», διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ υπογράμμισε ότι «η τοξικότητα δημιουργείται από δηλώσεις παραγόντων».

«Όσο προσπαθούν κάποιοι να ελέγξουν ΕΠΟ και διαιτησία τα πράγματα θα οδηγούν στη βία», είπε, ενώ σημείωσε ότι «οι ομάδες είναι διαχρονικές ιδέες ενώ οι ιδιοκτήτες προσωρινοί».

Κλείνοντας, έκανε έκκληση να αναλάβουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους, «η δικαιοσύνη αναλαμβάνει τις ευθύνες της, ας κάνουν κι αυτοί που πρέπει τη δική τους».

Τα νέα μέτρα για την οπαδική βία

Νωρίτερα, σκληρά μέτρα για την οπαδική βία ανακοίνωσε η κυβέρνηση, δια στόματος του εκπροσώπου της, Παύλου Μαρινάκη.

Μετά και τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού, που δέχθηκε ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι, μετά από επεισόδια στην περιοχή του Ρέντη, αποφασίστηκε:

  • Διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για τους επόμενους 2 μήνες, δηλαδή μέχρι 12 Φεβρουαρίου 2024. Το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και για τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων β΄ της Super League 2 οποίες ανήκουν στις αντίστοιχες ΠΑΕ της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας: Ολυμπιακός Β, Παναθηναϊκός Β, ΑΕΚ Β, ΠΑΟΚ Β.
  • Με έκδοση ΚΥΑ, το μέτρο θα επεκτείνεται, κατά περίπτωση, και σε εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες.
  • Χωρίς κόσμο θα διεξαχθεί ο εντός έδρας αγώνας του Ολυμπιακού με την Τόπολα στις 14 Δεκεμβρίου. 
  • Θα μπουν κάμερες υψηλών προδιαγραφών στα γήπεδα.
  • Θα χρησιμοποιηθεί σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων και θα γίνεται ταυτοπροσωπία τους.
  • Κυρώσεις κατά ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων, πέραν όσων προβλέπονται από την αθλητική δικαιοσύνη.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA