Μενού
haris doukas
Ο Χάρης Δούκας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Χάρης Δούκας μίλησε για την μεγάλη του νίκη στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και την επικράτησή του επί του Κώστα Μπακογιάννη στο Δήμο της Αθήνας, σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων, ανέφερε ότι είχε πιστέψει στην ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου και στην τελική του νίκη.

«Από τα μέσα της εβδομάδας ήμουν σίγουρος ότι μπορώ να νικήσω. Ειδικά την Κυριακή των εκλογών στις 12 το μεσημέρι, ήμουν σίγουρος ότι θα κερδίσω. Είχα την αντίληψη ότι υπάρχουν δεδομένοι νικητές και πως τίποτα δεν αλλάζει. Στον δεύτερο γύρο όμως, ο γυάλινος τοίχος έσπασε. Είχα τη δυνατότητα να παρουσιάσω μία εναλλακτική πρόταση», ανέφερε ο κ. Δούκας και στη συνέχεια μίλησε για το ρόλο που έπαιξε το debate με τον Κώστα Μπακογιάννη.

«Με βοήθησε πάρα πολύ το debate. Οι προτάσεις μου περνούσαν εύκολα πλέον στον κόσμο» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ο Χάρης Δούκας δήλωσε ότι «νίκησε μία ατζέντα για την Αθήνα. Το μήνυμα ήταν πολιτικό και όχι κομματικό. Αν απαντάς σε συγκεκριμένα προβλήματα των Αθηναίων, τότε μπορείς να κερδίσεις. Το ΠΑΣΟΚ με στήριξε. Τα κόμματα κάνουν τη δουλειά τους. Είμαι όμως δήμαρχος όλων των Αθηναίων και θα επιδιώξω τις συνεργασίες».

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρέπει να λογίζονται ως τρίτος γύρος των εθνικών εκλογών. Κάναμε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες που πίστεψαν στις δεσμεύσεις μας».

Ανέφερε επίσης ότι είχε μία αυτοδιοικητική στήριξη από τον Κώστα Ζαχαριάδη

Ασφάλεια και κάμερες

Όσο για το θέμα της ασφάλειας, είπε ότι η δημοτική αστυνομία είναι πολύ λίγη. Για τις κάμερες ανέφερε: «Ένα ερώτημα είναι γιατί δεν έβαλε τις 750 κάμερες ο κ. Μπακογιάννης.

Με τις κάμερες έχουμε διάφορα θέματα. Αν η αστυνομία αποφασίσει για κάποιες περιοχές με απόλυτη συμβατότητα με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Οι κάμερες είναι επικουρικό μέσο. Πρέπει να ενισχύσουμε άμεσα τη δημοτική αστυνομία. Η ασφάλεια είναι και κοινωνική ένταξη. Θα πρέπει να δούμε σοβαρά τα θέματα κοινωνικής ένταξης με τους μετανάστες, τους χρήστες, τους αστέγους.

Μετρό στα Εξάρχεια και πορείες

Αναφορικά με τη θέση του για το σταθμό του μετρό στα Εξάρχεια που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, ο νέος δήμαρχος ανέφερε: «Είμαι υπέρ του μετρό. Είναι μία ειλημμένη απόφαση άλλωστε. Ακόμα και τώρα όμως μπορούν να γίνουν κάποιες διευθετήσεις συζητώντας με τους κατοίκους. Να υπάρξει ίσως μία μεγαλύτερη πεζοδρόμηση και περισσότερος δημόσιος χώρος για τους κατοίκους».

Ερωτηθείς για τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας, ο Χάρης Δούκας είπε ότι «πρέπει να υπάρχει ενημέρωση για το πότε κλείνει και το πότε δεν κλείνει το κέντρο».

Τέλος, μίλησε για την πρώτη του προτεραιότητα από τη στιγμή που θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του, την 1η Ιανουαρίου του 2024, λέγοντας: «Ο καθαρισμός ρεμάτων και φρεατίων ενόψει του χειμώνα».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA