Μενού
xatzidakis.jpg
Ο Κωστής Χατζηδάκης. | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Για το φορολογικό νομοσχέδιο, που ψηφίζεται στη Βουλή την προσεχή Πέμπτη και τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες μέρες κινητοποιήσεις, απεργίες και συγκεντρώσεις μίλησε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε στο Mega ότι σέβεται «την άποψή τους και το δικαίωμά τους να διαμαρτύρονται».

«Συζητήσαμε από την αρχή μαζί τους και θα συνεχίζουμε να συζητάμε, αλλά από την άλλη έχουν την υποχρέωση να βλέπουμε την πραγματικότητα», είπε στη συνέχεια ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Αύριο έχουμε ακρόαση των φορέων στη Βουλή. Δεν είμαστε δογματικοί, έγιναν κάποιες αλλαγές, μειώθηκε το τέλος επιτηδεύματος για όλους κατά 50%, έγιναν διευκρινίσεις του τι σημαίνει μαχητό τεκμήριο, έγιναν μειώσεις στις προσαυξήσεις λόγω τζίρου, αλλά από εκεί και πέρα πάντα υπάρχουν περιθώρια να βελτιωθεί το νομοσχέδιο. Δεν είμαστε αλάθητοι, αλλά δεν μπορεί να αλλάξει η φιλοσοφία του νομοσχεδίου», πρόσθεσε ο υπουργός.

Χατζηδάκης: «Στα μεγαλύτερα ψάρια»

Ακολούθως, ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε: «Με την προσπάθεια που κάνουμε μένουν περισσότεροι ανθρώπινοι πόροι διαθέσιμοι από την πλευρά της ΑΑΔΕ, ώστε να στραφούν στα μεγαλύτερα ψάρια, διότι μέχρι τώρα καθώς υπήρχε φοροδιαφυγή θα έπρεπε μερικές χιλιάδες εφοριακοί να ελέγχουν 735.000 ελεύθερους επαγγελματίες και όχι μόνο αυτούς».

Χατζηδάκης: «Δεν είναι δυνατόν»

«Θεωρούμε πως η συνεισφορά του ελεύθερου επαγγελματία στην επιχείρηση να μην είναι χαμηλότερη από εκείνη του εργαζόμενου που αμείβεται με την κατώτατη αμοιβή», είπε, και συμπλήρωσε πως «δεν είναι δυνατόν ο μισθωτός να πληρώνει περισσότερα από τον ελεύθερο επαγγελματία».

«Η κυβέρνηση προεκλογικά είπε ότι θα καταργήσει σε 3 χρόνια το τέλος επιτηδεύματος και το κάνουμε σε δύο χρόνια, κι όλο αυτό είπαμε ότι θα συνδυαστεί με τη φορολογική συμμόρφωση. Αυτό που κάνουμε είναι μία προσπάθεια φορολογικής συμμόρφωσης», είπε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Επειδή ζούμε στην κοινωνία, υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες που τυχαίνει να έχουν 20 και 30 εργαζόμενους. Εάν η κυβέρνηση έβαζε τεκμήριο στο ύψος του μέσου μισθού, να καθόμασταν να το κουβεντιάσουμε. Αλλά βάζουμε ύψος στον κατώτατο μισθό και λέμε ότι πέραν των εξαιρέσεων που θεσπίζουμε, ότι εάν αισθάνεστε αδικημένοι, ελάτε να ελεγχθείτε», σημείωσε ο υπουργός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA