Μενού
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Κυριάκος Μητσοτάκης | (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
  • Α-
  • Α+

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα, λίγο μετά την αναφορά που έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τουρκική μειονότητα στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην περιοχή της δυτικής Θράκης και σημείωσε ότι: «Η τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα και η ρωμέικη κοινότητα στην Τουρκία είναι δομικά στοιχεία του πολιτιστικού μας πλούτου

Διατύπωσα τις προσδοκίες για τη βελτίωση της κατάστασης της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη».

Η απάντηση Μητσοτάκη και το χειροκρότημα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άφησε αναπάντητη τη συγκεκριμένη αναφορά του Ερντογάν περί «τουρκικής μειονότητας». Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Λωζάνη καθορίζει πως η μειονότητα είναι μουσουλμανική.

«Αγωνιζόμαστε για ίσες ευκαιρίες, ο προσδιορισμός ως μουσουλμανική μειονότητα καθορίζεται από τη Λωζάνη. Χρέος δικό μας είναι αυτό το κλίμα της ειρηνικής συνύπαρξης να το διασφαλίσουμε και να το ενισχύσουμε. Να διαβεβαιώσω όλους τους μουσουλμάνους και εσάς, πως σε αυτή την κατεύθυνσή θα δουλεύει η ελληνική κυβέρνηση νυχθημερόν.

Ο Τούρκος πρόεδρος από την πλευρά του δεν απάντησε και χειροκρότησε στο κλείσιμο της συνέντευξης Τύπου.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA