Μενού
Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Ευάγγελος Αποστολάκης
Στέφανος Κασσελάκης και Ευάγγελος Αποστολάκης | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Στο Πεντάγωνο θα βρεθεί σε λίγη ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης, με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ενημερωθεί για το νέο εξοπλιστικό πακέτο με τα F35. Αν και η Κουμουνδούρου δεν έσπευσε να τοποθετηθεί με το που έφτασε η επιστολή Μπλίνκεν στην Αθήνα ωστόσο ο αρμόδιος Τομεάρχης κ. Αποστολάκης με δήλωση του αναφέρθηκε στα κριτήρια που πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ πως πρέπει να υπάρχουν σε αυτά τα προγράμματα, με πρωταρχικά την ικανοποίηση των επιχειρησιακών αναγκών μετά τις εισηγήσεις των Γενικών Επιτελείων, την ενεργοποίηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και βάση των δημοσιονομικών πλαισίων της πλαισίων της χώρας με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη αλλά και το κοινωνικό κράτος.

Ο παράγοντας Τουρκία είναι που προβληματίζει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης όσο και τα αρμόδια στελέχη της Κουμουνδούρου ζητούν από την κυβέρνηση να διασφαλίσει πως θα υπάρξουν σοβαρές εγγυήσεις πριν την αναβάθμιση των F16 που δρομολογεί η Άγκυρα.

«Δεν υπάρχει καμία αναφορά στην επιβολή όρων για την μη χρήση των αεροσκαφών κατά της Ελλάδας και της Κύπρου» σημειώνουν χαρακτηριστικά κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν από την πλευρά της Αθήνας μιας και ο Ταγίπ  Ερντογάν αρχίζει πάλι τις επικίνδυνες  «κορώνες» εναντίον της χώρας μας. Πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει επαφές που θα φέρουν την στρατηγική στην εξωτερική πολιτική στην πρώτη γραμμή. Άλλωστε εξ αρχής ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δείξει πως θέλει να υπάρχει υπεύθυνη και μελετημένη στάση της Κουμουνδούρου στα εθνικά θέματα με βαθιά γνώση των θεμάτων. Έτσι ο κύκλος των συζητήσεων που θα ανοίξει αυτή την εβδομάδα είναι για την τεκμηριωμένη και οργανωμένη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κερδίζουν έδαφος οι σκέψεις για τους ευρωσοσιαλιστές

Από τη στιγμή που οι Ραγκούσης, Ζαχαριάδης και Θεοχαρόπουλος επέλεξαν να ρίξουν την πρόταση για αλλαγή της ευρωομάδας για τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν ποικίλες αντιδράσεις. Μπορεί στην Κεντρική Επιτροπή να ήταν αρκετές οι ενστάσεις ωστόσο όσο περνάει ο καιρός αρχίζει να κερδίζει έδαφος η πρόταση των τριών. Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχουν γνώση των κινήσεων στην Κουμουνδούρου σημειώνουν πως δεν ήταν τυχαία και η χθεσινή επικοινωνία του κ. Κασσελάκη με τον συμπρόεδρο του πολωνικού κόμματος Νέα Αριστερά, Robert Biedron, για την συνεργασία των ευρωπαϊκών προοδευτικών δυνάμεων αναφορικά με την κοινωνική δικαιοσύνη, την βιώσιμη ανάπτυξη, και την στήριξη του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μάλιστα το γεγονός ότι συζήτησαν τις εναλλακτικές πολιτικές που πρέπει να στηρίξουν οι προοδευτικές δυνάμεις ενόψει των ευρωεκλογών, απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς, φουντώνει τη συζήτηση για την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στους ευρωσοσιαλιστές. Μάλιστα το πολωνικό κόμμα «Νέα Αριστερά» είναι μέλος των ευρωσοσιαλιστών και ο Robert Biedron είναι ένας από τους πιο σημαντικούς υποστηρικτές και ακτιβιστές του αγώνα για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, στην Πολωνία.

Την ίδια ώρα κορυφώνεται και ο γύρος τηλεφωνημάτων εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Πληροφορίες αναφέρουν πως πλην ενός βουλευτή το κλίμα είναι θετικό για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου. Εάν καταφέρουν να πείσουν και τον ένα βουλευτή να μην απέχει τότε είναι πολύ κοντά στο να καταθέσουν όταν έρθει η στιγμή και το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να κρατήσει χαμηλά την μπάλα σε αυτό το ζήτημα, μέχρι να έρθει το νομοσχέδιο στην Βουλή, καθώς δεν θέλει να υπάρξουν ενστάσεις σχετικά με την μονοπώληση της ατζέντας της αξιωματικής αντιπολίτευσης από αυτό το θέμα.

Εξάλλου έμπειρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν πως τόσο οι διεργασίες που γίνονται για να πείσουν το κόμμα να μετατοπιστεί στους ευρωσοσιαλιστες όσο και η ανάδειξη των διαφωνούντων του ΠΑΣΟΚ στο θέμα με τα ομόφυλα ζευγάρια, θα μπορέσουν να καταστήσουν και πάλι την αξιωματική αντιπολίτευση ως τον βασικό πόλο ενός προοδευτικού μετώπου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA