Μενού
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Αν κάτι έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στους Τούρκους ήταν οι διευκολύνσεις της βίζας που πήραν για να επισκέπτονται αρκετά ελληνικά νησιά. Είναι η πρώτη «κατάκτηση» στο θέμα της βίζα, την άρση της οποίας ζητούν από την Ευρώπη εδώ και πάνω από δεκαπέντε χρόνια.

Γι' αυτό και κατά τη διάρκεια του ελληνοτουρκικού γεύματος, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν έδειξε προς τη μεριά του Δημήτρη Καιρίδη στον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ενδιαφέρθηκε να μάθει ποιος ήταν ο άνθρωπος που είχε χειριστεί την υπόθεση και τη διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες.

Και, βεβαίως, ο κ. Ερντογάν τον ευχαρίστησε.

Κουβέντα για σπορ

Μεγάλο μέρος της κουβέντας μέσα στο γεύμα αφορούσε τα... αθλητικά. Κάτι ο Εργκίν Αταμάν, ο προπονητής του μπασκετικού ΠΑΟ, κάτι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γύρισε την κουβέντα για τον αρχηγό της εθνικής ποδοσφαίρου Τάσο Μπακασέτα που διαπρέπει στην Τραμπονζπορ, το κλίμα ήταν αρκετά χαλαρό.

Μάλιστα, ο Ερντογάν έδειξε να ξέρει πολύ καλά τον Μπακασέτα και τις ικανότητές του, ενώ στο τραπέζι έπεσε και το όνομα του Γιώργου Παπαγιάννη που παίζει στη Φενέρμπαχτσε.

mitsotakis-erdogan
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου | ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ο Ερντογάν, άλλωστε, είναι γνωστός ποδοσφαιρόφιλος, ενώ στον Αταμάν, τον οποίο συνάντησε στην τουρκική πρεσβεία, ανέφερε ότι θα διοργανώσει ένα φιλικό μπάσκετ με τον Μητσοτάκη όταν έρθει στην Άγκυρα.

Επειδή, πάντως, ο Μητσοτάκης μπάσκετ ξέρει και ο Ερντογάν δεν είναι και στις φόρμες του, ας το αφήσει καλύτερα.

Τον Απρίλιο η επίσκεψη

Μάλιστα ο Αταμάν αποκάλυψε και το χρόνο του φιλικού αφού το προσδιόρισε για τον Απρίλιο – άρα η επίσκεψη Μητσοτάκη θα γίνει πριν το ελληνικό Πάσχα που φέτος πέφτει το Μάιο. Οι δυο ηγέτες πάντως θα τα ξαναπούν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις αρχές Ιουλίου, ενώ οι δυο υπουργοί εξωτερικών θα έχουν πολύ πιο συχνή επικοινωνία.

Πεζός ήρθε, με το αμάξι έφυγε

Ο κ. Ερντογάν ήταν εμφανώς σε καλή διάθεση και αποφάσισε να περπατήσει από το Προεδρικό Μέγαρο ως το Μέγαρο Μαξίμου. Κάτι οι συναντήσεις, κάτι η κόπωση όμως και βεβαίως το φαγητό που μεσολάβησε (αν και το δικό του ψάρι ήταν πολύ πιο στεγνό μαθαίνω), ο κ. Ερντογάν προτίμησε να μπει στη θωρακισμένη λιμουζίνα του και να διανύσει τα περίπου 200 μέτρα από το κεφαλόσκαλο του Μαξίμου ως την τουρκική πρεσβεία επί της Βασιλέως Γεωργίου. 

Το LSE τιμά τον Σημίτη

Σε μια ιδιωτική τελετή σήμερα το London School of Economics θα τιμήσει τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Η βράβευσή του από τον επικεφαλής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου, Κέβιν Φέδερστόουν θα γίνει στην Αθήνα καθώς ο πρώην Πρωθυπουργός προτίμησε να μην ταξιδέψει στο Λονδίνο και θα αφορά στη συνεισφορά του στην ελληνική κοινωνία.

simitis.jpg
Ο Κώστας Σημίτης. | ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Θυμίζω πως ο Σημίτης είχε σπουδάσει στο LSE και όπως δήλωσε σχετικά, η πολιτική του σκέψη επηρεάστηκε και διαμορφώθηκε στα χρόνια των σπουδών του στο Λονδίνο.

Βλέπει Φερέιρα ο Ανδρουλάκης για τη Θεσσαλία

Τα παλιά του λημέρια στις Βρυξέλλες θα επισκεφτεί σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης καθώς θα συναντήσει την Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα, με αντικείμενο την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της χώρας και την αποκατάσταση της Θεσσαλίας.

Το θέμα για το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα, κυρίως διότι το στοίχημα αφορά και τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη, Δημήτρη Κουρέτα που εξελέγη με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ – άρα η επιτυχία του εγχειρήματος μπορεί να πιστωθεί πολιτικά και στο κόμμα.

Δείτε εδώ όλα τα άρθρα του Μαξιμιλιανού

Δείτε επίσης:

Ρέντη: Συγγενείς των προσαχθέντων έκλεισαν την Πέτρου Ράλλη - Γονείς ψάχνουν τα παιδιά τους

«Ιπτάμενη» πρόταση γάμου με κρητική μαντινάδα - Χειροκροτούσε όλο το σε αεροπλάνο

Νεαρή κρέμασε τα εσώρουχα της μέσα σε κατάστημα και την επισκέφτηκε η αστυνομία

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA